Ανακοινώθηκε από τον Πέτσα ο ανασχηματισμός – Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Τα νέα πρόσωπα και ποιοι αναβαθμίζονται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Συγεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιουγια τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς

Νέοι γενικοί γραμματείς και ειδικοί γραμματείς τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες σε ορισμένα υπουργεία μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων γενικός γραμματέας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κυριακού, Ειδική γραμματέας Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου η Νίκη Δανδόλου και ειδικός γραμματέας Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Γεώργιος Ζερβός.

Στο υπουργείο Εξωτερικών γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Στο υπουργείο Υγείας γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναλαμβάνει ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο υπουργείο Τουρισμού γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Βίκυ Λοίζου.

Τέλος, στην προεδρία της Κυβέρνησης την Γενική Γραμματεία Συντονισμού αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Πώς αντιδρά η αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ: «Ούτε στην κυβέρνησή του δεν μπορεί να κάνει ανασχηματισμό ο κ. Μητσοτάκης»

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και την οικονομική κρίση. Σήμερα καταλάβαμε ότι δεν μπορεί ούτε ανασχηματισμό στη κυβέρνησή του να κάνει.

Μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη. Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό.

Κατά τα αλλά επιβράβευσε τόσο τον κ. Πέτσα και τη λίστα του, τον κ. Θεοχάρη που τα έκανε θάλασσα στον τουρισμό, αλλά και τον κ. Βρούτση του σκανδάλου της ψευτοκατάρτισης. Επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας, ότι για όλα αυτά η βασική ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Η πολιτική κατεύθυνση, ωστόσο, που σηματοδοτεί, τόσο η αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη όσο και η είσοδος του Π. Τσακλόγλου, προσώπων δηλαδή που ποτέ δεν έκρυψαν την εμμονή τους στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα, δείχνουν τη στόχευση του κ. Μητσοτάκη για το άμεσο μέλλον.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής

Βαθιά συντηρητική επιλογή κάνει η Κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό «Σκυλακάκη» και τις κατευθύνσεις του πορίσματος Πισσαρίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει πια πλήρως ο ίδιος την ευθύνη για τις αποτυχημένες πολιτικές ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα.

Φρόντισε βέβαια να αναβαθμίσει τους δικούς του ανθρώπους, για να ελέγξει απόλυτα τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Βλέπει την οικονομία μόνο από την σκοπιά των ισχυρών, μιλά μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα στελέχη τους, ενώ απουσιάζουν οι πολιτικές για τους πολλούς, τους μικρομεσαίους, τα ασθενέστερα στρώματα, το κοινωνικό κράτος.

Στο τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες αγνοούνται, οι ανισότητες θα μεγαλώσουν.

Οι πολιτικές για την κοινωνική συνοχή εξαντλούνται σε «κάποιο εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα», τονίζουν μάλιστα ότι θα φορολογείται.

Για τους εργαζομένους επιφυλάσσει πλήρη ευελιξία στις απολύσεις και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Όσον αφορά το ΕΣΥ, καμμία ενίσχυση των Δημοσίων Νοσοκομείων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος τον συντηρητικό δρόμο του, που δημιουργεί ερείπια σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Με τους εκλεκτούς του μακριά από την κοινωνία και τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου.

Το Κίνημα Αλλαγής προβάλλει τη δίκη μας εναλλακτική πρόταση για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία.

Είμαστε ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές, ασπίδα για τη Δημοκρατία και στήριγμα για την κοινωνία.

Το σχόλιο του ΚΚΕ

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν ουσιαστικά ένα βασικό στόχο: την ταχύτερη εξειδίκευση και εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, με βάση και το σχέδιο Πισσαρίδη, που περιλαμβάνει νέα ευελιξία στην αγορά εργασίας, νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, νέα προνόμια στο κεφάλαιο.

«Ο ανασχηματισμός που… δεν έγινε βαπτίστηκε “Λειτουργική αναβάθμιση της κυβέρνησης!” ώστε να ταιριάζει με τις “δημιουργικές ασάφειες” και την “δημιουργική λογιστική” που μας οδήγησαν στην κατάρρευση. Το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι με παλαιά υλικά κατεδάφισης δεν φτιάχνεις καινούργιο κτίριο αλλά παραδέχεσαι ότι δεν έχεις άλλη επιλογή πλην της… αναπόφευκτης κατάρρευσης του!» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Μία άποψη για το “Ανακοινώθηκε από τον Πέτσα ο ανασχηματισμός – Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης”

  1. AvatarΔήμος Σθένης

    Αυτός δεν είναι ανασχηματισμός. Ούτε καν σχηματισμός δεν είναι! Άρτζι μπούρτζι κι ο λουλάς είναι! Υποσημειώσεις στο αδιέξοδο είναι! Κάτι σαν ανασχηματισμός! Φανερό πως οι “άριστοι” έχουν εξαντληθεί από την κυβερνητική παράταξη. Δεν υπάρχουν άλλοι. Αυτοί είναι όλοι κι όλοι!!! Κι όπως λένε στην πολιτική σε περιόδους κρίσης πάντα οι πιο άχρηστοι εκλέγονται καταλαβαίνουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το κράτος τους! Ο Μωυσής αποδείχτηκε τσόκαρο κι η μαγκούρα του μόνο ως μύτη του Πινόκιο μπορεί να λογαριάζεται που διαρκώς μακραίνει! Το θέμα είναι πως του τελείωσαν και οι σκυλεύσεις νεκρών (π.χ.Μάτι), του τέλειωσαν και τα εγκαίνια έργων (π.χ. κατεδαφίσεις Ελληνικού) και η επανάληψη Τσιόδρα – Χαρδαλιά εμφανίζεται κάτι σαν …”η ιστορία επαναλαμβάνεται ως…” ενώ οι “άριστοι” με τον “σαν ανασχηματισμό” δεν ήρθαν! Και τώρα τι θ’ απογίνετε χωρίς “αρίστους”; Όμως να λέμε και του στραβού το δίκιο! Από “κάτι σαν κυβέρνηση” προφανώς μόνο “κάτι σαν ανασχηματισμό” περιμένει κανείς!!! Οπότε; Ίσα βάρκα – ίσα νερά!!!
    Όμως με “κάτι σαν”, από ‘δω, “κάτι σαν” από ‘κει, ούτε η χώρα κυβερνιέται – έστω και νεοφιλελεύθερα – ούτε και η τετραετία βγαίνει, όσους Πέτσες κι αν διαθέτει, όσους Χρυσοχοΐδηδες (κρατικούς και παρακρατικούς) και όσους διαφημιστές – καραμουζάκια κι αν πληρώνει το μαγαζί, λ(ι)ηστεύοντας τα λαϊκά πορτοφόλια! Οι νεκρώσιμες καμπάνες ήδη άρχισαν να ηχούν κι οι “έχοντες ώτa ακούειν, ακουέτωσαν”! Αλλά “μωραίνει, κύριος, ον βούλεται απωλέσαι”, με ευθύνη ατομική που λένε ο Άδωνις, η Χαρδαλιομάδα και οι χριστιανιστές!!!’
    Έτσι Κυριακούλη;
    Υ.Γ. Το θέμα δεν είναι ότι αυτοί θα φύγουν κυνηγημένοι και θα καθίσουν σαν …Μανωλιός κάποιοι άλλοι στο σβέρκο του λαού!!! Το ζητούμενο είναι: θ’ αποφασίσει να πάρει ο λαός στα χέρια του τις τύχες και τη ζωή του, στέλνοντας στην τρύπα του τον κάθε επίδοξο σωτήρα;

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί