Ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας για τον αποκλεισμό του Δήμου από το ΔΣ για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι

“Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να επανακαθορίσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δήμαρχο ή ορισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο εκπρόσωπό του”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ΔΣ για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας και σημασίας αφήνει έντονο αποτύπωμα στην περιοχή που κατασκευάζεται. Με αυτό το σκεπτικό κατά τα προηγούμενα χρόνια, στη φάση του σχεδιασμού αρχικά και της υλοποίησης στη συνέχεια, ως Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, μέχρι το 2019, διεκδίκησα την εκπροσώπηση του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Διαχείρισης και Κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ συμμετείχα στην επιτροπή δημοπράτησης του έργου, ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα και αρκετούς μήνες ύστερα από την έναρξη των εργασιών κατασκευής με έκπληξη και αγανάκτηση ενημερωνόμαστε, ότι στο παραπάνω 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο δεν συμμετέχει ο Δήμαρχος ή ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου. Η εξέλιξη αυτή είναι εντελώς προσβλητική τόσο απέναντι στο Δήμο και τη θεσμική του εκπροσώπηση, όσο και απέναντι στην τοπική κοινωνία. 

Η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου δημιουργεί καθημερινώς ζητήματα, τα οποία επιβάλλουν –τουλάχιστον- την άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας -δια των εκπροσώπων της- και στη συνέχεια τη συμμετοχή του Δήμου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να επανακαθορίσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δήμαρχο ή ορισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο εκπρόσωπό του.

Η περιοχή μας τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει, αυτό είναι δεδομένο. Το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας, παραμένει η διαμόρφωση των ευνοϊκότερων συνθηκών, η διασφάλιση της βιώσιμης αναπτυξιακής της πορείας. Για το λόγο αυτό η εκπροσώπηση του Δήμου στα όργανα διοίκησης της κατασκευής του νέου αεροδρομίου  είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας για τον αποκλεισμό του Δήμου από το ΔΣ για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Κ. Ζ. Καλογεράκη. Εσύ, παλιά καραβάνα στα των ΚΟΙΝΟΤΙΚΏΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΏΝ πραγμάτων, ακόμη δεν αντιλήφτηκες ότι τα κατώτερα όργανα στον κρατικό μηχανισμό ορίζονται για την αγγαρεία και τα ανώτερα (υψηλα) όργανα με τον …μπεζαχτά και μάλιστα τον “αδιευκρίνιστο”; Έβγαλες όλη τη δουλειά, ξενύχτησες μερόνυχτα δουλεύοντας, ξεποδαριάστηκες να τρέχεις πάνω-κάτω πεπεισμένος για το έργο που ο καθένας μπορεί τώρα με τα μάτια του να θαυμάσει το εύρος της καταστροφής και του ολέθρου, πρόσφερες τον εαυτό σου σε ρόλο λεμονόκουπας και έφτασαν στο σημείο – οι αναίσθητοι να σε αποκλείσουν από το ” Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Διαχείρισης και Κατασκευής του νέου αεροδρομίου”; Ντροπή τους, τα καθάρματα. Αλλά έτσι είναι! “Άτιμη κοινωνία. άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις στα Τάρταρα”!
    Υ.Γ. Εξάλλου τι δουλειά έχει ο Δήμος Μινώας σε ένα αεροδρόμιο εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας; Επειδή βρίσκεται σε έκταση που καταλαμβάνει τα …μισά του εδάφη; Επειδή κατέστρεψε μια από τις πιό εύφορες περιοχές του; Επειδή θα καταστήσει δούλους του αεροδρομίου και του κάθε τουρίσα τους κατοίκους όλων των γύρω κωμοπόλεων και χωριών; Επειδή θα ρυπαίνει κάθε εκατοστό του εδάφους του και κάθε μόριο της ατμόσφαιράς του; Επειδή θα μολύνει και θα δηλητηριάζει κάθε προϊόν που θα παράγεται σε κάθε αυλή, κήπο ,περιβόλι, καλλιέργεια και δέντρο που απόμεινε; Ή μήπως επειδή θα μπορούσε μια λαϊκή δημοτική αρχή να έχει κάποιο ουσιαστικό λόγο πάνω σ’ αυτά; Εξάλλου η σημερινή “Τοπική Αυτοδιοίκηση” δεν αφορά στην εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά στην εξυπηρέτηση των αφεντάδων του πολίτη. Υπάρχει αμφιβολία σ’ αυτό;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί