Μετά τις παλινωδίες απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τηλεδιασκέψεις της κυβέρνησης

Με τηλεδιασκέψεις επιχειρεί η κυβέρνηση να αναχαιτίσει την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, σήμερα στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να γίνει αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα για την πανδημία.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, στόχος είναι οι τηλεδιασκέψεις αυτές να πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή): ένα γεγονός ενδεικτικό για την ανησυχία της κυβέρνησης απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα στείλει «αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη».

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί ερωτηματικά η στάση της κυβέρνησης η οποία χωρίς ίχνους αυτοκριτικής για τις παλινωδίες και τους λανθασμένους χειρισμούς της, επιχειρεί να ρίξει ξανά την ευθύνη στους πολίτες. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αύξηση της πληρότητας των πλοίων, παρά τις συστάσεις των ειδικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί