Πρωτοφανές: «Ευπρεπή ενδυμασία» από γιατρούς και νοσηλευτές ζητά «γαλάζια» διοικήτρια νοσοκομείου της Ελλάδας

Οργή και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο της Ηλείας οι πρωτοφανείς γραπτές οδηγίες περί «ευπρεπούς εμφάνισης» ιατρών και νοσηλευτών ,  της τοποθετημένης από την Νέα Δημοκρατία , διοικήτριας στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας Ηλείας Ειρήνης Αγγελάκου,  η  οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει την ιδιότητα  του Διατροφολόγου – Διαιτολόγου !

Γιατροί , νοσηλευτές αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αμαλιάδας, αντιδρούν έντονα ,  κάνουν λόγο για καταστάσεις που θυμίζουν «άλλες εποχές» και χαρακτηρίζουν την γραπτή οδηγία ως  άμεση και προκλητική  προσβολή σε βάρος εκείνων που πριν από μερικούς μήνες η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ καλούσε με υποκρισία τον κόσμο στα μπαλκόνια του για να τους χειροκροτήσει…

Στο έγγραφό της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας η αναφέρει τα εξής :

« Παρακαλούνται οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας να προσέρχονται στον χώρο εργασίας σους ενδεδυμένοι ευπρεπώς καθώς και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ευπρεπούς συμπεριφοράς του ανωτέρου σχετικού»    

Επικαλείται άρθρο Νόμου που δεν αναφέρεται στην ενδυμασία ! 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το άρθρο 27 του Ν/3528/2007 που επικαλείται η κ. Αγγελάκου περί «ευπρεπούς ενδυμασίας» , δεν αναφέρει πουθενά το ενδυματολογικό στοιχείο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αυτονόητα είναι η λευκή ιατρική μπλούζα , αλλά οι γενικοί κανόνες συμπεριφοράς και η αποφυγή διακρίσεων σε βάρος των πολιτών .

Εντονες αντιδρασεις 

« Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα για τον ιατρικό κόσμο της περιοχής μας τον οποίον η κ. Αγγελάκου προσβάλει βάναυσα με αυτό το έγγραφο. Ουσιαστικά απαξιώνει την μεγάλη προσπάθεια των εναπομεινάντων γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο της  Αμαλιάδας . Η κ. Αγγελάκου καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου της Αμαλιάδας και την προσπάθεια απαξίωσης της νοσηλευτικής μονάδας που γίνεται οργανωμένα από διάφορους κύκλους» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο Κώστας Τσαούσης , Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αμαλιάδας .

 « Είναι άκρως προσβλητικό και ανήθικο να αποστέλλονται έγραφα  προς όλο το προσωπικό της νοσηλευτικής μονάδας  που θέτουν εν αμφίβολο την αξιοπρέπεια την τιμή και την υγιεινή των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας. Ποτέ μα ποτέ δεν έχουμε δώσει καμία αφορμή για το παραμικρό σχόλιο. Το αντίθετο όλοι ανεξαιρέτως εκτελούμε  με ευσυνειδησία τα καθήκοντά μας. Ολοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αξίζουν σεβασμό και τιμή  και όχι προσβολές με  αίολες  συστάσεις που αφήνουν υπόνοιες για την αξιοπρέπεια τους.» – δήλωσε στο ο Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

apokalypseis.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί