«Στο θέμα της ύδρευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος κοροϊδεύει τους πολίτες του Ηρακλείου»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Κατά την παρουσία του στο Ηράκλειο σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος δεν διστάζει να κοροϊδεύει εμφανώς τους πολίτες του Ηρακλείου. Εμφανίζεται ο ίδιος να ισχυρίζεται ότι έχει βρεθεί η χρηματοδότηση στο έργο της αντικατάστασης-επέκτασης της ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν ότι είναι ήδη εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μάλλον θεωρεί ότι οι πολίτες του Ηρακλείου δεν γνωρίζουν ότι το έργο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης και μάλιστα ως έργο «στρατηγικής σημασίας», με πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα, ενταγμένο σε σημαντικό τμήμα στο «Πρόγραμμα ΦιλόΔημος» -το οποίο απλά ο ίδιος και η Κυβέρνηση του αφού λυσσαλέα το πολέμησαν σήμερα το μετονομάζουν σε «Τρίτσης».

Μια πράξη που έρχεται σε συνέχεια της προκλητικής ανακοίνωσης από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος προσφάτως «ανακάλυψε» το έργο της ύδρευσης του Ηρακλείου «εντάσσοντάς» το στο «Πρόγραμμα Τρίτσης» και μάλιστα «βαφτίζοντάς» το ως «μεγάλο έργο».

Αν βεβαίως ζητήθηκε σήμερα από τον κ. Θεοδωρικάκο, θα άξιζε να μπει στο κόπο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους όλοι οι προκάτοχοι του της ΝΔ είχαν αφήσει επί σειρά ετών το έργο στα συρτάρια. Αλλά και για ποιο λόγο προκρίθηκαν άλλα έργα, αντί αυτό της ύδρευσης, από το οποίο ταλανίζεται ακόμη η πόλη με «δεξαμενές» στις ταράτσες.

Βεβαίως, αν το έργο δεν ήταν ήδη σε τροχιά υλοποίησης, με σημαντικά του τμήματα να έχουν σήμερα ήδη ολοκληρωθεί σε συνοικίες της πόλης, είναι αμφίβολο αν θα το είχε σήμερα «στην ατζέντα». Ο ίδιος και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πασχίζει να παρουσιάσει έργο  – ακόμη και αν ιδεολογικά έρχεται σε σύγκρουση με την θέση της για ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης. Προέχει αυτή τη στιγμή να φανεί ότι «απλόχερα» συναινεί σε ένα έργο ευρύτερης κοινωνικής σημασίας  – ακόμη και αν ήδη «τρέχει» – γιατί απλά πρέπει να «δείξει» έργο και να προωθήσει όπως-όπως το αμφιλεγόμενο «Πρόγραμμα Τρίτσης».

Αντί να κοροϊδεύει τους πολίτες στην πόλη όπου βρίσκεται, θα ήταν προτιμότερο να διασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη των ΔΕΥΑ του Νομού Ηρακλείου τις οποίες έχει εγκαταλείψει, να απαντήσει σε όσα θέματα τον ρωτάμε επανειλημμένως στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το νερό και τις ΔΕΥΑ όλου του νομού, και να εφαρμόσει την απαιτούμενη ενίσχυση των Δήμων σε τεχνικό προσωπικό. Για όλα αυτά βεβαίως απαιτείται και η απαραίτητη πολιτική βούληση σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί