Έφοδος από το Λιμενικό στο WorldChampion της SeaJets μετά από καταγγελίες επιβατών

Το απόλυτο χάος επικράτησε στο πλοίο “WorldChampion” της SeaJets το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Πάρο-Ίο-Σαντορίνη, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

"Εξέγερση" επιβατών στο "WorldChampion" της SeaJets

Τη στιγμή που το θερμόμετρο βρίσκεται στο κόκκινο, ο κλιματισμός του πλοίου  “WorldChampion” της SeaJets δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και οι συνθήκες μέσα στο πλοίο να γίνουν αφόρητες.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πλοίου έφτανε τους 40 βαθμούς με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να έχουν τάση λιποθυμίας και να δημιουργηθεί δυσφορία σε ευπαθείς ομάδες και έγκυες γυναίκες.

Μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολη τη χρήση μάσκας και δη σε μια περίοδο όπου έχει κριθεί απαραίτητη λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων με κορονοϊό, ενώ οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν φορούν καν γάντια.

Έλεγχοι και πρόστιμα


Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας μετά από καταγγελίες επιβατών, με αποτέλεσμα το λιμενικό να πραγματοποιήσει έφοδο στο πλοίο, στο λιμάνι της Σύρου, όπου επέβαλε πρόστιμα στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο της Σύρου ο πλοίαρχος του “Wordchampion” ανέφερε ότι ο κλιματισμός του πλοίου δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ. Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του λιμενικού δεν μπορούσε να διεξάγει επιθεώρηση στο καταμαράν, καθώς το πλοίο έφερε ξένη σημαία.

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Μυκόνου, στο πλοίο επιβιβάστηκε εκ νέου κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο διενήργησε έλεγχο. Συγκεκριμένα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα διορθωθεί και οι Λιμενικοί θερμομέτρησαν τον χώρο, με τη θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει για την ώρα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Στο λιμάνι της Μυκόνου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες με προορισμό τα Κουφονήσια, οι οποίοι ωστόσο έχασαν την ανταπόκριση για το νησί λόγω της μεγάλης καθυστέρησης.

Το πλοίο επιθεωρήθηκε και συνεχίζει το δρομολόγιό του ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης, μετά από αργοπορία και καθυστέρηση πολλών ωρών. Οι επιβάτες από την πρώτη στιγμή διαμαρτύρονταν εντόνως και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, ενώ η εταιρεία δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση, ενώ όσο περνούσε η ώρα τα πνεύματα οξύνονταν ακόμα περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον πώς η SeaJets εξακολουθεί να έχει άδεια να εκτελεί δρομολόγια στις Kυκλάδες και μάλιστα σε προορισμούς υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί