Λιποθυμία μάγειρα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου: «Συνθήκες γαλέρας που, δυστυχώς, τείνουν να αποτελούν στις μέρες μας τον κανόνα και όχι την εξαίρεση»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, με αφορμή την λιποθυμία μάγειρα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας.

Δείτε: Λιποθύμησε από τη δουλειά μάγειρας σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Με αφορμή περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του νομού, όταν επαγγελματίας μάγειρας κατέρρευσε λόγω υπερκόπωσης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε ξενοδοχεία του νομού μας.

Πρόκειται για συνθήκες γαλέρας που, δυστυχώς, τείνουν να αποτελούν στις μέρες μας τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς και ειδικά στον τουρισμό καλούνται να εργαστούν με εξαντλητικά ωράρια απασχόλησης, χωρίς ρεπό, με μειωμένους μισθούς, ενώ παράλληλα υφίστανται την ανάρμοστη συμπεριφορά των εργοδοτών.

Οι συνθήκες αυτές δεν μπορούν να αποτελούν το μέλλον για τους εργαζόμενους της χώρας και δεν είναι δυνατό να επιτραπεί η συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες που υιοθετούν τέτοιου είδους αντεργατικές πολιτικές θα μας βρουν απέναντι τους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί