Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρουν οι “άριστοι”;

Ο φίλος μου ο Ανδρέας μού έλεγε πολλές φορές το πώς η γιαγιά του του έμαθε την έννοια της ντροπής. Με την πιτσιρικαρία στο χωριό έκοβε σύκα από τον γείτονα, που πάντα έλειπε από το σπίτι. “Ντροπή, ντροπή”, ήταν η αυστηρή αναφορά της γιαγιάς.

“Μα λείπει, δε μας είδε, δε μας είδε κανείς”, ήταν η παιδιάστικη απάντηση του Ανδρέα.

“Για να νοιώσεις ντροπή δε χρειάζεται να σε δουν. Ντροπή είναι ένα συναίσθημα για τον ίδιο τον εαυτό σου”, ήταν η σοφή απάντηση της γιαγιάς.

Τώρα, στην “εποχή των αρίστων”, μαθαίνουμε (όχι πως δεν το γνωρίζαμε, δηλαδή) πώς πολλοί χρησιμοποιούν το κράτος σαν ιδιοκτησία τους. Μοιράζουν το χρήμα σα να είναι του μπαμπά τους και λογαριασμό δε δίνουν. Τρώνε το χρήμα σα να είναι η περιουσία τους και δε μας δίνουν σημασία.

Διορίζουν αδερφούς, φίλους και ψηφοφόρους και αγνοούν τα μάτια που τους κοιτάζουν.

Τρώνε και πίνουν με την παρέα τους το δημόσιο χρήμα, σε βάρος των κορόιδων που τους ψήφισαν. Δεν τους νοιάζει αν τους έχουν πάρει χαμπάρι. Δεν ξέρουν την έννοια της ντροπής. Δεν είχαν τη σοφή γιαγιά του Ανδρέα να τους την εξηγήσει.

Η γνωστή γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αποφάσισε να πάει να επιθεωρήσει τις φυλακές στην Κω, επί 9 (ολογράφως: εννιά) ολόκληρες ημέρες, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Ούτε τις φυλακές του Αλκατράζ να επιθεωρούσε δεν θα χρειαζόταν τόσο πολύ διάστημα.

Υποψήφια με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών η δικηγόρος Σοφία Νικολάου - ΤΑ ΝΕΑ

Η επιθεώρηση θα γίνει 6 με 15 Αυγούστου. Την ώρα δηλαδή που εμείς όλοι θα κάνουμε διακοπές η κυρία Νικολάου θα επιθεωρεί σκληρά τις φυλακές στην Κω. 

Πόσο θα μας κοστίζει η επιθεώρηση; Μόνο 4 χιλιάδες ευρώ. Ψίχουλα!

Την καταγγελία έκανε ο Παύλος Πολάκης υπολογίζοντας πως η κ. Νικολάου θα μένει σε ένα ξενοδοχείο που θα κοστίζει γύρω στα 300 ευρώ την ημέρα.

Δείτε: Καταγγελία Π. Πολάκη: Τζάμπα διακοπές με λεφτά των φορολογουμένων για την Σ. Νικολάου

Κι είμαι βέβαιος, επειδή το έχει ξανακάνει και δείχνει ότι δεν αισθάνεται ποτέ ντροπή, και πάλι με θράσος και αυταρχισμό θα απαντήσει…

Δείτε: Κρεσέντο αυταρχισμού από τη Σοφία Νικολάου εντός Βουλής (βίντεο)

Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρουν κάτι τέτοιοι;

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί