Ο Γ. Μπουρνούς για τις συνεχιζόμενες – μέσω εκπρόθεσμων τροπολογιών – απροκάλυπτες παρεμβάσεις Αυγενάκη

“Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΝΔ να ελέγξει κομματικά πλήρως τον χώρο του αθλητισμού”

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Λέσβου και Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού για τις συνεχιζόμενες – μέσω εκπρόθεσμων τροπολογιών – απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες.​

“Η κυβέρνηση, ενώ έχει εξαγγείλει νέο αθλητικό νόμο – το ίδιο έπραξε και χθές – που θα καθορίζει το πλαίσιο αρχαιρεσιών στους αθλητικούς φορείς, εισήγαγε αιφνιδιαστικά για δεύτερη φορά εκπρόθεσμη τροπολογία, που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, σημαντικότατα θέματα λειτουργίας των αθλητικών φορέων χωρίς να έχει προηγηθεί ΠΑΛΙ κανένας ουσιαστικός διάλογος με αυτούς.
Η συγκεκριμένη τροπολογία εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΝΔ να ελέγξει κομματικά πλήρως τον χώρο του αθλητισμού. Ένας σχεδιασμός που περιλαμβάνει αποκλεισμούς, περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων, αντισυνταγματικές διατάξεις και την γενικότερη απαξίωση του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου που διέπει τον αθλητισμό.
Όσον αφορά στην “παρωχημένη και προβληματική” Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπάρχει ο ν. 4603/2019, που με διαφανείς διαδικασίες και τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης θα μπορούσε, αν έβρισκε χρόνο από τις δημόσιες σχέσεις του και την αγωνία του να επιβιώσει πολιτικά, να την συστήσει εκ νέου σε πρότερο χρόνο.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί