«Ανοχύρωτα τα δάση δίχως τους 5.000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας»

Ερώτηση προς τους κ. κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το  ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης, σχετικά με τη δασοπροστασία και πυροπροστασία στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρεται:

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν πύρινα μέτωπα, έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας. 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων συναδέλφων τους που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» αναφέρεται, ότι παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι τους προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία. 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να επαναπροσλάβει τους χιλιάδες εργαζόμενους δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας; 


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί