«Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»: Όχι στον 2ο αφανισμό της μαρτυρικής Καντάνου

 Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή κίνηση “Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη” σχετικά με την εγκληματική όπως χαρακτηρίζει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, εν μέσω κορονωϊού, για επέκταση της λατομικής ζώνης στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η Περιφερειακή κίνηση «ΞΑΣΤΕΡΙΑ Ανατροπή στην Κρήτη» καταγγέλλει σε όλους τους πολίτες της Κρήτης την εγκληματική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης εν μέσω κορονωϊού για επέκταση της λατομικής ζώνης στο ιστορικό φαράγγι της Καντάνου.
Το ΠΣ Κρήτης αγνόησε παράνομα την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/50219/1085/4-6-2010) με την οποία το φαράγγι χαρακτηρίζεται ως ιστορικός τόπος, καθώς και την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (366/2016) που επικυρώνει την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το φαράγγι της Καντάνου έχει χαρακτηρισθεί ως τόπος απαράμιλλου φυσικού κάλλους και αποτελεί την μοναδική μαρτυρία για την καταστροφή της Καντάνου το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.
Με την απόφαση του αυτή το ΠΣ προσβάλλει τους αγώνες των κατοίκων της μαρτυρικής Καντάνου την περίοδο της κατοχής οδηγώντας στην καταστροφή το μοναδικό τόπο που διασώζει την ιστορική μνήμη της περιοχής και παράλληλα δίδει την άδεια σε ιδιωτικά συμφέροντα να αλλοιώσουν ανεπιστρεπτί το απαράμιλλου φυσικού κάλλους φαράγγι της Καντάνου.
Η Ξαστεριά συντάσσεται αγωνιστικά στο πλευρό όλων των τοπικών φορέων και των κατοίκων της Καντάνου που διαμαρτύρονται έντονα με την απόφαση του ΠΣ και τους καλεί σε αγωνιστική δράση για την ανατροπή της και την οριστική κατάργηση της λατομικής ζώνης στο φαράγγι της Καντάνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί