«Το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας να εξασφαλίσει για όλους το εποικοδομητικό κλίμα που απαιτούν οι περιστάσεις»

Σχετικά με τον ορισμό από το Υπουργείο Εργασίας ημερομηνίας για τριμερή συνάντηση εργασίας –σύμφωνα με την δέσμευση στην πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή στην Αίθουσα της Ολομέλειας- ανάμεσα στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων Κρήτης και τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια της απάντησης που υποχρεώθηκε να μας δώσει ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από δύο ημέρες και στα πλαίσια της επίκαιρης ερώτησης για τη στήριξη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης, με την δημόσια αποδοχή εκ μέρους του για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο, έγινε γνωστό ότι σήμερα ορίστηκε ημερομηνία για την επόμενη εβδομάδα ώστε να παραστούν σε τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» και ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Παρόλο που σε μια τέτοια συγκυρία κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους ανθρώπους του τουρισμού, διαφαίνεται ότι το Υπουργείο εξαντλεί την πολιτική της χρονικής καθυστέρησης αφού επιλέγει να ορίσει συνάντηση, όχι άμεσα όπως θα μπορούσε, αλλά την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ικανοποιείται ένα αίτημα μιας σημαντική μερίδας εργαζομένων της Κρήτης και των ανθρώπων που στηρίζουν με επάρκεια το τουρισμό της Κρήτης.

Θα είναι σημαντικό για όλους να μη χαθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται, και να αξιοποιηθεί η ευκαιρία στο έπακρο υπέρ των εργαζομένων και των ανθρώπων του τουρισμού στην Κρήτη.

Γι’ αυτό και το αρμόδιο Τμήμα Συμφιλίωσης του Υπουργείου Εργασίας να μη περιοριστεί σε ένα τυπολατρικό ρόλο, αλλά να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί: Να εξασφαλίσει για όλες τις πλευρές και σε όφελος του τόπου το εποικοδομητικό κλίμα που απαιτούν οι περιστάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί