Οι ΗΠΑ επαναπατρίζουν 6.400 στρατιώτες από τη Γερμανία

Σε βάση εφαρμογής φαίνεται πως μπαίνει σιγά-σιγά η προαναγγελία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Γερμανία όπου βρίσκονται μέχρι στιγμής.

Όπως ανέφεραν σήμερα (Τετάρτη) Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι ΗΠΑ θα επαναπατρίσουν 6.400 στρατιώτες από τη Γερμανία, ενώ άλλοι 5.400 θα μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το σχέδιο του Πενταγώνου θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια και θα πάρει χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αυτό ερμηνεύεται πως οι ΗΠΑ θα κάνουν βάσεις στις άλλες χώρες της Ευρώπης και επομένως απαιτείται να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εφαρμογές για να φιλοξενήσουν τις στρατιωτικές πρόσθετες δυνάμεις.

Η παραπάνω ανακοίνωση συνδέεται στενά με το σχέδιο αύξησης της παρουσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία, μια μετατόπιση που η Βαρσοβία επιδιώκει εδώ και αρκετό καιρό. Το σχέδιο προβλέπει πάντως την παραμονή περίπου 25.000 Αμερικανών στρατιωτών στη Γερμανία.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, το Βερολίνο δημοσιοποίησε το ύψος των εξόδων στα οποία έχει προχωρήσει για τη φιλοξενία του στρατού αυτού επί γερμανικού εδάφους. Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση της χώρας έχει πληρώσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια την τελευταία δεκαετία για να καλύψει τα έξοδα που σχετίζονται με την τοποθέτηση στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Γερμανία.

Επίσης πρόσφατα, τέσσερα γερμανικά κρατίδια ζήτησαν με επιστολή τους προς μέλη του Κογκρέσου, να μην αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί