Λίστα Πέτσα: Το Vouliwatch προσφεύγει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ

“Προχωράμε στο επόμενο βήμα που μας παρέχει η νομοθεσία για να διεκδικήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο μας δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία”

Επιμένει να ζητάει εξηγήσεις από τους καθ ύλιν αρμόδιους για τα ποσά τα οποία διατέθηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» το Vouliwatch και ανακοινώνει την προσφυγή του στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Vouliwatch για το πώς διατέθηκαν τα χρήματα του «Μένουμε Σπίτι», θυμίζουμε ότι λάβαμε απάντηση με τη λίστα των ποσών από το Υπ. Οικονομικών αλλά ΔΕΝ λάβαμε καμία απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κο Στέλιο Πέτσα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Σε συνέχεια της απόλυτης σιωπής από πλευράς Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κου Στέλιου Πέτσα, προχωράμε σήμερα στο επόμενο βήμα που μας παρέχει η νομοθεσία για να διεκδικήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο μας δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία και καταθέτουμε Διοικητική Προσφυγή ενώπιον της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας» σημειώνει το Vouliwatch και απευθύνει κάλεσμα για κοινοποίηση της κίνησης στην οποία προέβη.

«Εν αναμονή της αντίδρασης – ανταπόκρισης των Επιθεωρητών Ελεγκτών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και, φυσικά, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κου Στέλιου Πέτσα, σάς προσκαλούμε να μοιραστείτε τη δράση μας και να μην αφήσουμε ένα κρίσιμο θέμα διαφάνειας και λογοδοσίας να περάσει στην καλοκαιρινή λήθη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σας ευχόμαστε καλές διακοπές, με διαφανή νερά» καταλήγει το Vouliwatch.

Το Vouliwatch είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία της Κοινωνίας των Πολιτών και αναρτά στον ιστότοπό του πληροφορίες που σχετίζονται με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Παρακολουθεί με εποπτικό ρόλο την τήρηση των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην άσκηση πολιτικής, με σκοπό την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς και την προώθηση της ουσιαστικής δημοκρατικής συμμετοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί