Kουτσούμπας: Το φορολογικό νομοσχέδιο επιβεβαιώνει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης

Επίθεση στην κυβέρνηση, στρέφοντας όμως τα βέλη του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Βουλή επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο επιβεβαιώνει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης και στον τομέα της φορολογίας, με «νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα» και «την ίδια στιγμή, που ο ελληνικός λαός υποφέρει από την νέα κρίση, δεν προβλέπετε, παρά μόνο μια προσωρινή διευκόλυνση για φέτος, που τελικά απλά μεταθέτει τα βάρη για την επόμενη χρονιά».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και στις Τράπεζες», προβλέποντας την δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Advertisement

End of break ads in 20s
«Την πρόταση νόμου του ΚΚΕ έπρεπε να συζητάμε γιατί αυτή ανακουφίζει πραγματικά τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επιχειρηματίες, τους αγρότες, τον ελληνικό λαό. Να είστε σίγουροι θα ότι μας βρείτε στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον ελληνικό λαό για την υπεράσπιση των συμφερόντων του» τόνισε, υπενθυμίζοντας τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο παρόν νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος.

«Η πολιτική σας είναι προκλητική, αλλά ακόμα πιο προκλητική είναι η προσπάθειά σας να εμφανίσετε το σχέδιο νόμου σαν να φέρνει φοροαπαλλαγές για το λαό στο σύνολό του γιατί την ίδια ώρα που μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι μικροεπιχειρηματίες καταβάλλουν, με άμεσους και έμμεσους φόρους, πάνω απ’ το 90% των κρατικών εσόδων, και το μεγάλο κεφάλαιο καταβάλει λιγότερο απ’ το 5%, φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, για τους μεγαλομετόχους των ομίλων» πρόσθεσε.

Για το «χιλιοδιαφημιζόμενο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”» είπε ότι «είναι μια προσπάθεια χρηματοδότησης των τραπεζών ώστε να μη δημιουργηθούν νέα κόκκινα δάνεια» και πραγματικός στόχος του είναι «να μπορούν οι τράπεζες να δανειστούν απ’ τις ευρωπαϊκές αγορές και να μην αλλοιωθεί περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό τους».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στις αποφάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως είπε «όλα τα ζοφερά που προβλέπουν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής θωρακίζονται με νέους ενιαίους μηχανισμούς εποπτείας, δηλαδή με μνημόνια διαρκείας, ακόμη κι αν τυπικά δεν ονομαστούν έτσι».

Ακόμα, τόνισε ότι είναι κάλπικη η αντιπαράθεση «μεταξύ Βόρειων “φειδωλών” και Νότιων “γαλαντόμων”» γιατί «κανένα από αυτά τα δύο στρατόπεδα κρατών δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των λαών, ούτε καν των δικών τους λαών. Και όσοι είχαν κι έχουν κάνει σημαία τους, τη συμμαχία των χωρών του Νότου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας μάλιστα μια άσφαιρη κριτική στις αποφάσεις της Συνόδου, προσγειώνονται μάλλον απότομα».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, «που σας έπιασε τώρα τάχατες ο πόνος» όπως είπε, υπενθύμισε ότι ως κυβέρνηση είχε μειώσει τη φορολογία του κεφαλαίου ακόμα και τους τόκους στα διανεμόμενα κέρδη, και «φυσικά, τώρα έρχεται η ΝΔ να επεκτείνει αυτή τη στρατηγική».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί