Έρχεται καυτό τριήμερο: Σε ποιες περιοχές αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 42 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Στους 42 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στο «καυτό» επόμενο τριήμερο που έρχεται για τον καιρό στη χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή μέχρι την Κυριακή που θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με τον καύσωνα να υποχωρεί.

Η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο, 1 Αυγούστου. Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη, 30 Ιουλίου – Σάββατο, 1 Αυγούστου, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς. 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι και οι τρεις τελευταίες του μήνα (29, 30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Κορύφωση του καύσωνα θα έχουμε την Πέμπτη. 

ΠΕΜΠΤΗ

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φθάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

ενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό στα δυτικά και βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα ανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά Θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί