Συγχαρητήρια Μ. Θραψανιώτη στον νεοεκλεγέντα Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης

Συγχαρητήρια Επιστολή του Βουλευτή Λασιθίου του  ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιώργο Κοντάκη για την εκλογή του:

Αξιότιμε κ. Πρύτανη,

σας απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια, σε εσάς και τους συνεργάτες σας, για την εκλογή σας ως νέα πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πίστευα και πιστεύω πως το μέλλον ενός τόπου, στην περίπτωση μας η Κρήτη, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Είμαι βέβαιος ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και το σημαντικό ερευνητικό του έργο, (που το κατατάσσει κορυφαίο ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη), θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, ως ένας σταθερός πυλώνας της δημόσιας έρευνας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η συνεργασία και η άμιλλα με τα άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, το ΕΛΜΕΠΑ, το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και το ΙΤΕ, θα δώσουν ώθηση στην έρευνα και την καινοτομία, κινητοποιώντας δυνατότητες που μέχρι σήμερα μένουν αναξιοποίητες. 

Η κρίση που περνά η χώρα μας αλλά και η πρόσφατη εμπειρία από την πανδημία, δείχνει ότι απαιτούνται αλλαγές στο παραγωγικό μας μοντέλο. Η γνώση, η καινοτομία και η δημόσια εκπαίδευση είναι απαραίτητα στοιχεία για μια ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη στην υπηρεσία της κοινωνίας και του ανθρώπου. 

Αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης αλλά και μειώνοντας τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και αδικίες του παρελθόντος, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί