Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, μέσω της οποίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη μετατροπή, από Μουσείο σε τζαμί, του ναού Της Του Θεού Σοφίας, Κωνσταντινούπολης, ενός μοναδικού στο είδος του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έξοχο δείγμα της βυζαντινής τέχνης του 6ου μΧ αιώνα.

     Συντάσσεται με όλες εκείνες τις φωνές που καταδικάζουν αυτή τη πράξη της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία, αγνοώντας την ιστορική λειτουργία του μνημείου ως Οικουμενικό Σύμβολο  Ορθοδοξίας, αλλά και τη σύγχρονη του ως Σύμβολο Ανεξιθρησκείας και Παγκόσμιου Πολιτισμού, επιδιώκει να το καταστήσει χώρο θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού στην υπηρεσία των επεκτατικών της σχεδίων.

     Απευθύνουμε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και κάθε Αρμόδια Αρχή για τη προστασία του μνημείου, προς όφελος της φιλειρηνικής και ανεξίθρησκης χρήσης του, από τους λαούς της περιοχής και όλης της ανθρωπότητας, καθώς και για την αποκατάσταση της ορθής ιστορικής μνήμης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί