Είναι γεγονός: Το ρεκόρ χειραγώγησης των ΜΜΕ πλέον ανήκει στην Ελλάδα και όχι στο Μεξικό!

Του Γιώργου Δημητρίου

Το επιτελικό κράτος των αρίστων συνεχίζει να μεγαλουργεί: ανέβασαν την χώρα στη λίστα της διαφθοράς από την 67ή θέση στην 60ή θέση,μέσα στο 2019.(Διεθνής διαφάνεια)

Σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο, ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση παγκοσμίως. (Η πρώτη 5άδα: Μεξικό-Τουρκία-Ιταλία-Ελλάδα)

Κατά το Business Insider, το 2019,είναι η 2η πιό διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη.(Η πρώτη 5άδα: Βουλγαρία-Ελλάδα-Ιταλία-Ρουμανία-Κροατία)

Ολα αυτά είναι σχεδόν γνωστά, σήμερα με στοιχεία οικονομικά θα υποστηρίξω ότι ο κ.Μητσοτάκης πέρασε κατά πολύ την επιδότηση και εντέλει τη ”χειραγώγηση” των ΜΜΕ στην Ελλάδα ξεπερνώντας τον Μεξικανό πρωθυπουργό Enrique Pena Nieto o οποίος έδωσε σε 5 χρόνια 2 δισεκατομμύρια

δολλάρια με τους εξής τρόπους:

1) Κρατικές διαφημίσεις

2) Αμεσες επιδοτήσεις.

3) Φοροαπαλλαγές στα ΜΜΕ.

4) Φοροαπαλλαγές στις άλλες επιχειρήσεις των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

5) Θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ,και στις άλλες επιχ/σεις των ιδιοκτητών τους.

(Στοιχεία που δημοσίευσαν οι New York Times , 25 dec,2017)

Κάθε Μεξικανός φορολογούμενος, και τα βρέφη, επιδότησε τα χειραγωγούμενα Μεξικανικά ΜΜΕ, με 16 δολάρια έκαστος. Ο πληθυσμός του Μεξικού είναι 121 εκατομμύρια. (Στοιχεία ΔΝΤ).

Ενω υπενθυμίζω ότι το Μεξικό είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον οικονομικά ανεπτυγμένο κόσμο, είναι επίσης η πρώτη στη χειραγώγηση των ΜΜΕ σύμφωνα με τους NY Times.

O κ.Μητσοτάκης έχει ξοδέψει με τους ίδιους τρόπους πάνω  απο 500 εκατομμύρια σε ένα χρόνο.Πήρε απο την τσέπη του κάθε φορολογούμενου,και των νεογέννητων βρεφών απο 50 ευρώ για να επιδοτήσει τα ΜΜΕ.

α) 121 εκατομ.Μεξικανοί Χ 16 ευρώ,σε μία 5ετία.

Β)   10 εκατομ.ΕλληνεςΧ50 ευρώ,σε 1 χρόνο…Είπατε τίποτα….

Ας δούμε απο πού βρέθηκαν τα 500 εκατομμύρια ευρώ για τους ολιγάρχες:

1) Κρατικές διαφημίσεις 30 εκατομμύρια.

    Αναστολή πληρωμών για τις δόσεις αδειών για ένα χρόνο 22 εκατομμύρια, περιλαμβανομένων τόκων.

    Απο τη μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 4% όφελος στον γενικό τζίρο των καναλιών 273 εκατ. για το 2018 (Ισολογισμοί), όφελος 12 εκατομμύρια ευρώ.

Επιδοτήσεις σήριαλς 9 εκατ.ευρώ.

Από τράπεζες 6 εκατομ.ευρώ..αυτές που πληρώνουμε ακόμη.

2)Στις άλλες επιχειρήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ:

   Φοροαπαλλαγές 4%,και απο μείωση προκαταβολής φόρου κατά 5%,συνολικό όφελος κατ’εκτίμηση λαμβάνοντας υπόψη τους ισολογισμούς, ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

3)Στις ΠΑΕ των ιδιοκτητών ΜΜΕ:

   Φοροαπαλλαγές στις μεταγραφές ,να σας δώσω ένα παράδειγμα: Με τους νόμους Σύριζα,ένας ποδοσφαιριστής που είχε καθαρές απολαβές 1εκατ. ευρώ, κόστιζε στην ΠΑΕ 2,18 εκατ.ευρώ.

Με τους νόμους του επιτελικού ”αλή μπαμπά”,ο ίδιος ποδοσφαιριστής κοστίζει για την ΠΑΕ που του πληρώνει και το φόρο μόλις 1,5 εκατομ. ευρώ,ενώ χάνονται απο τα δημόσια ταμεία 680.000 ευρώ, για αυτή τη μεταγραφή μόνο.

Αν οι μεταγραφές των συστημικών ΠΑΕ-ΜΜΕ είναι περίπου 70 εκατομ.ευρώ,το ”χαριστικό”ποσό ανέρχεται πάνω απο 35 εκατομ.ευρώ,ετησίως.

Τα έμμεσα και τα άμεσα οφέλη των ΜΜΕ που σχετίζονται με ΠΑΕ κλπ,είναι τεράστια,ενώ ο κ.Μητσοτάκης απολαμβάνει ακριβά για την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου, μιά ασυλία όμοια αυτή που απολαμβάνει ο Enrique Pena Nieto στο Μεξικό,και το περιγράφουν γλαφυρά οι NY Times.

Φυσικά με τέτοιο πολιτικό ιστορικό του κ.Μητσοτάκη η αγιογραφία του κοστίζει για τον Έλληνα πολίτη 3 φορές την κατά κεφαλή δαπάνη του κάθε Μεξικανού πολίτη…

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, για μετρήστε με τον δικό σας τρόπο τα άμεσα και τα έμμεσα οφέλη των ΜΜΕ,και ενημερώστε τους NY Times ότι το ρεκόρ ”χειραγώγησης” των ΜΜΕ άλλαξε χέρια.

Ορίστε πως η αριστεία και οι νοικοκυραίοι της πολιτικής στην Ελλάδα γίνονται ”ακριβότεροι” ακόμη και απο τους Μεξικανούς.

Αγαπητοί επιχειρηματίες,μεγάλοι και μικρομεσαίοι,όσο και να γεμίζει ένα ”ταμείο”,τη στιγμή που σε αυτό μπαίνει ”χέρι” πάντα η επιχείρηση(κράτος),θα έχει ελλείμματα.

Τα ελλείματα θα τα πληρώσεις εσύ,εγώ, εμείς,και όχι αυτοί που χωρίς την εξουσιοδότησή σου τα μοιράζουν σε κολλητούς και φίλους.Αυτό είναι πατριωτικό;Αυτό είναι νοικοκύρεμα;

Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα,και να ”σπάσει” αυτό το φαύλο κύκλο.

ΥΓ  Θα μας υπολογίσει ο κ. Ρέγκλιγκ πόσο κόστισε για 1 έτος η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη;Θα πάρω τη μεθοδολογία του και θα προσπαθήσω να κάνω τις ίδιες υποθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όντως δεν ξέρει να ”μετράει”… Ύπνος βαθύς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί