Οι αντιστασιακοί της Κρήτης στο Προεδρικό Μέγαρο: Από την τιμητική πρόσκληση του 2007 στην τιμητική άρνηση του 2019

Μας το θυμίζει η δικηγόρος του Ηρακλείου, Κατερίνα Αποστολάκη. Ήταν 24 Ιουλίου 2007 όταν για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο προσκλήθηκαν οι άνθρωποι που μπήκαν μπροστά για να ανατραπεί η δικτατορία. Μέχρι τότε ουδέποτε είχαν προσκληθεί.

Στη φωτογραφία διακρίνονται δυο από τις μορφές του αντιχουντικού αγώνα, νομικοί και οι δυο που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Ο Μανόλης Παπαϊωάννου, που “έφυγε” παραμονές Χριστουγέννων του 2017 και ο Δημήτρης Ξυριτάκης που “έφυγε” 6 μήνες αργότερα, στις 22 Ιουνίου 2018. Δεξιά διακρίνεται η Κ. Αποστολάκης, σύζυγος του Δ. Ξυριτάκη.

Από τότε οι αντιστασιακοί καλούνται κάθε χρόνο. Στην εκδήλωση όμως του 2019 υπήρξε μια δυνατή αντιστασιακή φωνή από την Κρήτη, ο Βασίλης Πεντάρης (φωτο κάτω), που επέστρεψε την πρόσκληση στην Προεδρία της Δημοκρατίας, επειδή, όπως έγραφε σε επιστολή του, δεν μπορούσε να τιμήσει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με τον Βορίδη, Γεωργιάδη, Μιχαηλίδου και άλλους, που δεν έχουν και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη χούντα και τότε μόλις είχαν γίνει υπουργοί.

Βασίλης Πεντάρης: 'Δεν μπορώ να συνεορτάζω αυτή την ιστορική μέρα ...

Δείτε: Κρητικός αγωνιστής σε ΠτΔ: «Δεν μπορώ να γιορτάσω τη Δημοκρατία με Βορίδη, Γεωργιάδη, Μιχαηλίδου»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί