Αρνητικό το νέο τεστ κορονοϊού για τον Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε σήμερα πως τα αποτελέσματα από την εξέτασή του για κορονοϊό ήσαν αρνητικά, ύστερα από αρκετές εβδομάδες που πέρασε σε καραντίνα μέσα στην προεδρική κατοικία λόγω προσβολής του από την ασθένεια.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπολσονάρο εμφανίζεται με ένα κουτί υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που ο ίδιος θεωρεί ως ‘πανάκεια’ για την ανάρρωσή του, παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του. Στο συνοδευτικό κείμενο τονίζει ότι το τεστ RT-PCR για το Sars-Cov 2 ήταν αρνητικό.

Μολαταύτα, δεν διευκρινίζεται πότε έγινε η εξέταση, ούτε παρέχονται άλλες λεπτομέρειες.

Ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός τρεις φορές αυτόν τον μήνα στις εξετάσεις για τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής διάγνωσης στις 7 Ιουλίου για την COVID-19, της ασθένειας που προκαλείται από το νέο κοροναϊό.

Έκτοτε, βρίσκεται σε μερική απομόνωση στην προεδρική κατοικία, συμπληρώνοντας την επίσημη ατζέντα του με βιντεοδιασκέψεις. Εντοπίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης περιστασιακά σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης μίας συγκέντρωσης οπαδών του, όπου χαιρέτησε τους παριστάμενους, αφαιρώντας τη μάσκα του συχνά σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί