Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας (Βίντεο)

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Δείτε επίσης: Για 3η ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία και τα ΜΜΕ… σιωπή – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι (Βίντεο)

Οι δορυφόροι στο διάστημα είδαν την φωτιά στην Κορινθία, τα μπουκωμένα ελληνικά ΜΜΕ… όχι

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι η εικόνα στα δύο μέτωπα «βελτιώνεται συνεχώς. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς».

Δύσκολο πάντως είναι το έργο των πυροσβεστών στο Γραμματικό, όπου όμως το γεγονός ότι δεν πνέουν πλέον ισχυροί άνεμοι διευκολύνει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, «δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής λόγω της πυρκαγιάς».

Στο μεταξύ στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού Δυτικής Ελλάδας συνέλαβαν έναν άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια. Του επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Παράλληλα, καταστροφικό είναι το έργο της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε πριν τέσσερις μέρες στις Κεχριές Κορινθίας και βγήκε στη συνέχεια εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να κηρυχθούν χθες σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για έξι μήνες, τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί