Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης οι Έλληνες»

Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις από την Ελλάδα αλλά και διεθνώς για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Τουρκία εξέδωσε το Σάββατο 25/7 σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ελληνική κυβέρνηση για τις εχθρικές δηλώσεις, καθώς και για το γεγονός ότι επέτρεψε να καεί δημοσίως η τουρκική σημαία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να χωνέψει τις εξελίξεις με την Αγία Σοφία.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά, τα οποία δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας και δεν σέβονται την ένδοξη σημαία μας, θα πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο» συνέχισε, σε αυστηρό ύφος.

Κάλεσε δε την Αθήνα «να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου», ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που καταπιέζει τη μουσουλμανική – “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (24/7/20), υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, έπειτα από 86 ολόκληρα χρόνια. Μερικοί πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της τουρκικής ηγεσίας. Ωστόσο, στην πόλη της Μακεδονίας, άγνωστοι έκαψαν την τουρκική σημαία και την πέταξαν στη μέση του δρόμου.

Σημειώνεται τέλος ότι, στη Μητρόπολη Αθηνών, καθώς και σ’ άλλες εκκλησίες ανά την Ελλάδα, εψάλη η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, με την χριστιανική κοινότητα να εκφράζει την «οδύνη» της.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter:

Τι απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», σχολίασε το πρωί του Σαββάτου 25/7 το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την παραπάνω τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί