Προβλήματα με το ίντερνετ αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες σε Φοινικιά και Μαλάδες

Επιστολή προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων βιομηχανικού πάρκου Φοινικιάς – Μαλάδων, μέσω της οποίας κάνουν λόγο για υποβαθμισμένη παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην περιοχή, στην οποία υπάρχουν επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν μεγάλο τμήμα του επιχειρηματικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου.

Στην επιστολή αναφέρουν αναλυτικά:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων βιομηχανικού πάρκου Φοινικιάς – Μαλάδων, που αντιπροσωπεύουν μεγάλο τμήμα του επιχειρηματικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες διαφόρων επαγγελματιών πολλών κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας για υποβαθμισμένη παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σας γνωρίζουμε αναλυτικά τα παρακάτω:

  1. Στην ευρύτερη περιοχή Φοινικιάς του Δήμου Ηρακλείου, νότια της Εθνικής οδού Ηρακλείου – Χανίων, υπάρχουν εγκατεστημένες πλήθος βιοτεχνικών , βιομηχανικών και εμπορικών μονάδων με σημαντική οικονομική δραστηριότητα.
  2. Οι παρεχόμενες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην περιοχή από όλους τους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας είναι κατά κανόνα  υποβαθμισμένες για πολλούς και διάφορους λόγους.
  3. Επειδή η περιοχή αναπτύχθηκε χωρίς οργανωμένο σχέδιο και σε χρόνο πολλών δεκαετιών, η υφιστάμενη δικτυακή υποδομή της περιοχής είναι σήμερα ξεπερασμένη και μεγάλο τμήμα του ακραίου δικτύου είναι εναέριο με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς βλαβών και ποιότητας επικοινωνίας.
  4. Η απόσταση της περιοχής αυτής από το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ που εξυπηρετεί την περιοχή (Θέρισος Τ/Κ) είναι πολύ μεγάλη που ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 3 Km, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, οι προσφερόμενες ταχύτητες υπηρεσιών Internet να είναι ιδιαίτερα χαμηλές με προφανή επίπτωση στην λειτουργικότητα των εμπορικών – βιοτεχνικών μονάδων.
  5. Η εργολαβία η οποία έχει ανατεθεί από την ΕΕΤΤ από το 2017 στην εταιρεία WIND HELLAS  για να αναβαθμίσει το δίκτυο της περιοχής του  Δήμου Ηρακλείου για όλους τους παρόχους, σε σύγχρονής τεχνολογίας τύπου VDSL Vectoring,  η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση ετών, είναι μεν σε εξέλιξη εδώ και λίγους μήνες, αλλά δυστυχώς σε άλλες περιοχές της πόλης με αποτέλεσμα για την περιοχή Φοινικιάς να μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες, προκειμένου να γίνει έστω ένα πρώτο βήμα αναβάθμισης των παρεχομένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην περιοχή.

Παρακαλούμε όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σταθερής τηλεφωνίας και Internet να δώσουν την δέουσα βαρύτητα και προτεραιότητα στο θέμα τόσο με εκπόνηση – υλοποίηση νέων μελετών  βελτίωσης,  επαύξησης, εκσυγχρονισμού  και υπογειοποίησης του δικτύου, όσο και αναμόρφωσης του προγράμματος αναβάθμισης του παλαιού υφισταμένου δικτύου σε VDSL ώστε να βοηθηθούν όσο γίνεται γρηγορότερα οι οικονομικές μονάδες της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη και της υφιστάμενες προβληματικές οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ολόκληρος σχεδόν ο επιχειρηματικός τομέας πανελλαδικά .

Ευελπιστούμε για σχετική απάντηση και θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφέρθηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί