Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες στις εκκλησίες της Κρήτης για την Αγία Σοφία

Λόγω της σημερινής μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί μετά από απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε πολλές εκκλησίες της Ελλάδος, λόγω της σημερινής μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί μετά από απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Κρήτη, οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν πένθιμα στις 12 το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος, η απόφαση να ηχήσουν για 10 λεπτά πένθιμα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του νησιού είναι συμβολική και αποτελεί κάλεσμα προς τον κλήρο και τον λαό για πνευματικό συναγερμό. «Η Εκκλησία της Κρήτης καλεί το ποίμνιο της, κλήρο και λαό, σε έναν πνευματικό συναγερμό, ώστε να αφιερώσουμε λίγα λεπτά περισυλλογής και καρδιακής προσευχής για την Αγιά Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι, την μεγάλη Εκκλησία», ανέφερε ο επίσκοπος Κνωσού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επίσκοπο Κνωσού, σε όλες τις ιερές μονές, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί παρακλητικός κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, «την υπέρμαχο στρατηγό του γένους μας, επικαλούμενοι με τον τρόπο αυτό -όλοι μαζί- την ευχή για τη χάρη και τη σκέπη της Παναγίας, που δεν παύει να σκεπάζει κάθε ορθόδοξο χριστιανό σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε φωτογραφίες του imageonline.gr:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί