Οι δορυφόροι στο διάστημα είδαν την φωτιά στην Κορινθία, τα μπουκωμένα ελληνικά ΜΜΕ… όχι

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα συντονισμένης απόκρυψης της πραγματικότητας και αλλαγής της ατζέντας της επικαιρότητας αποτελεί η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές Κορίνθου, στην Κόρινθο. Η φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και τρεις μέρες, προκάλεσε τρομακτικές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή: Τεράστιες δασικές εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες, πολλοί οικισμοί εκκενώθηκαν, αρκετά σπίτια και περιουσίες καταστράφηκαν, άνθρωποι κινδύνευσαν.

Δείτε ακόμη: Για 3η ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία και τα ΜΜΕ… σιωπή – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι (Βίντεο)

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι καταγγέλουν τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία που οδήγησε σε καταστροφή, κυρίως, για έλλειψη συντονισμού και καθυστέρηση επέμβασης εναέριων μέσων τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, αν και η φωτιά ήταν δίπλα στην Αττική, κάτι που επέτρεψε και την εξάπλωσή της.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί και όπως αποδεικνύεται στις φωτογραφίες, η φωτιά και ή έκτασή της ήταν τόσο μεγάλη που ήταν ορατή από δορυφόρους στο διάστημα. Δεν ήταν ήταν όμως ορατή από τα ΜΜΕ που την παρουσίασαν ως μια περιορισμένη τοπική φωτιά, χωρίς καμία σημασία. Αποσιωπήθηκε εξάλλου και το σοβαρό επεισόδιο με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας – λαοπρόβλητο και κοσμικό κατά τα άλλα- Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος επιχείρησε να επιτεθεί σε πολίτη της Κορινθίας, ανοίγοντας την πόρτα του πολυτελούς τζιπ, ενώ εκείνος διαμαρτυρόταν για την καταστροφή και την καθυστερημένη αντίδραση της πολιτείας.

Η κυβέρνηση, που διαφήμιζε πέρυσι στα ΜΜΕ, μετά από πολλές αποτυχίες ως «κατόρθωμα» το περιβόητο μήνυμα εκτάκτου ανάγκης 112, για πολλοστή φορά, απέτυχε να το στείλει όταν προέκυψε πραγματική ανάγκη. Στο παρελθόν όλα αυτά θα ήταν αρκετά για να “χαλάσουν τον κόσμο” τα ΜΜΕ και προκαλέσουν συζητήσεις και προβληματισμό σε όλη τη χώρα.

Ανεξάρτητα από το πώς διαχειρίστηκαν επιχειρησιακά οι αρμόδιες αρχές την κατάσταση και θα κριθεί από ειδικούς, το μείζον είναι ότι στην Ελλάδα οι πολίτες βιώνουν ένα καθεστώς εικονικής πραγματικότητας όπως συμβαίνει σε διάφορα ανελεύθερα καθεστώτα, όπου οι πολίτες αναζητούν έγκυρη πληροφόρηση στο εξωτερικό. Στην περίπτωση της Ελλάδας ακόμη και στο διάστημα μπορεί να φαίνεται τι συμβαίνει αλλά όχι στα εγχώρια ΜΜΕ.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί