Για 3η ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία και τα ΜΜΕ… σιωπή – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι (Βίντεο)

Έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 7 οικισμοί – Πυροσβέστης διακομίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι – Για τρίτο 24ωρο καμμιά επίσημη ενημέρωση για τις καταστροφές

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στην Κορινθία, μετατρέποντας σε στάχτη το όμορφο πευκοδάσος στις Κεχριές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σπίτια έχουν καεί, ενώ άλλα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις φλόγες. Ωστόσο για τρίτο 24ωρο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις καταστροφές. Σε «κρανίου τόπο» έχουν μετατραπεί πολλά τμήματα της δασικής περιοχής, ενώ τεράστιες είναι οι απώλειες για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η εικόνα του πύρινου μετώπου το πρωί της Παρασκευής είναι λίγο καλύτερη, κυρίως λόγω της μείωσης της έντασης των ανέμων από την χθεσινή νύχτα. Παρά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανου Κολοκούρη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και «στάσιμη». Με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα σηκώθηκαν ξανά για να ξεκινήσουν τις ρίψεις. Ωστόσο η ανησυχία παραμένει, λόγω των διάσπαρτων εστιών. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη εικόνα υπήρχε και το πρωί της Πέμπτης, αλλά στη συνέχεια η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και η κατάσταση ξέφυγε.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον επτά οικισμοί (Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάνο, Άγιος Ιωάννης και Δράσσα) καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις. Σύγχυση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης με το Σοφικό καθώς η Περιφέρεια ανακοίνωσε την εκκένωσή του, ενώ την ίδια ώρα η πυροσβεστική ανακοίνωνε πως δεν εκκενώνεται. Τελικά η αρχική ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου άλλαξε. «Η εκκένωση είναι αρμοδιότητα του δημάρχου», δήλωσε ο δήμαρχος Κορίνθου, σημειώνοντας με νόημα πως «ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ τέτοια εντολή».

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι βλέποντας περιουσίες στις φλόγες, έκαναν λόγο για κακό συντονισμό και κατήγγειλαν απουσία του κρατικού μηχανισμού (δείτε μαρτυρίες και καταγγελίες στα βίντεο που ακολουθούν). Χαρακτηριστικό ήταν και το επεισόδιο μεταξύ κατοίκων και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ενώ αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πολλούς και η απουσία κάλυψης των γεγονότων από τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Επεισόδιο Χαρδαλιά με πολίτη: Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου εν κινήσει για να ζητήσει τον λόγο ο υφυπουργός (βίντεο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα όχημα της πυροσβεστικής τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ένας πυροσβέστης διακομίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί