Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κορινθία

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις Κεχριές. Ιδιαίτερα ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Δύσκολες ώρες ζουν οι κάτοικοι της ανατολικής Κορινθίας, καθώς εξακολουθεί να καίει για δεύτερη συνεχή ημέρα, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε πως ήδη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας.

Επίσης, η Περιφέρεια ανέφερε πως προωθείται η εκκένωση του Σοφικού, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την Πυροσβεστική, η οποία υπογραμμίζει πως δεν απειλείται ο εν λόγω οικισμός. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, καθώς έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι, ενώ δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο αλλά μικρές εστίες. 

Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα η Πυροσβεστική εισηγήθηκε να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα και το μοναστήρι του Άγιου Θεράποντα, ενώ από χθες το μεσημέρι εκκενώθηκαν έξι οικισμοί (Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Άγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, επί τόπου επιχειρούν 236 πυροσβέστες, 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος και μέχρι τη δύση του ηλίου, πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Ενεργοποιείται η Υπηρεσία Copernicus

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

Δείτε ακόμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κόρινθο – Καταγγελίες για εμπρησμό

Κόρινθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές – Εκκενώνονται ο οικισμός Δράσσα και η κατασκήνωση στο Σοφικό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί