“Σήκω Ανδρέα για να δεις, Λοβέρδο και Άδωνι μαζί” (βίντεο)

Σαρωτική ήταν η ομιλία του Παύλου Πολάκη στη Βουλή,που ξεκίνησε με την σκωπτική αναφορά “Σήκω Ανδρέα για να δεις, Λοβέρδο και Άδωνι μαζί”, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην αν.Υπουργός Υγείας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε χαρακτηριστικά “μετά από αυτη την απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης τολμάτε ακόμα να μιλάτε για σκευωρία;” ενώ ειδικά για τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι “μαγκιές του τύπου “εγω παραιτούμαι από την ασυλία μου” όταν επειδή έχουν γίνει δύο εκλογές το 2015 ξέρετε ότι η απιστία – που είναι αυταπόδεικτη – έχει παραγραφεί να τις πουλάτε αλλού κύριε Γεωργιάδη. Διότι με το Harvard Project βάλατε 10 φάρμακα, αλλάζοντας υπουργική απόφαση που πήραν τιμή και αποζημιώθηκαν εδώ και κάνατε απιστία προς το δημόσιο. Με το Lucentis που σας έλεγε ο ΕΟΦ ότι πρέπει να τιμολογηθεί 500 ευρώ και με υπουργική απόφαση το τιμολογήσατε 850. 350 ευρτώ διαφορά το ένα κουτί, ενα φάρμακο που εκανε τζίρο 30 εκ. το χρόνο. Δηλαδή τα 10 εκ.μίας χρονιάς ήταν διασπάθιση χρήματος του ελληνικού δημοσίου. Αυτό είναι απιστία. Και προφανώς δεν το έκανες για την ψυχή της μάνας σου, ούτε το έκανες για να καλύψεις…μη μου σηκώνεις πάλι το χεράκι. Το έκανες σαν βουλευτής, το κάνεις και σαν υπουργός;”

Και συνέχισε λέγοντας “τολμάτε και μιλάτε; Εδώ χρεοκόπησε η χώρα, 85 δις ήταν το παραπάνω χρήμα που πληρώσαμε στο χώρο της υγείας σε μία 20ετία. Από αυτά 32 δις ήταν για το φάρμακο μόνο. Και τολμάτε να λέτε ότι δεν έγινε τίποτα. Δηλαδή εδώ η χώρα χρεοκόπησε, το σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης είναι παγκόσμιο, εσείς με τις υπουργικές σας αποφάσεις προφυλάξατε, όταν περικόπτατε τους άλλους, τη Novartis. Πούλαγε η Novartis 130 εκ., εισέπραττε 130 εκατομμύρια. Πουλάγανε οι άλλοι 70, εισπράττανε 10. Για αυτό και έβγαινε ο Φρουζής στο βίντεο κι έλεγε “εμείς πάμε καλά, γιατί έχουμε σχέση με την κυβέρνηση””.

“Εσείς σήμερα εκδικείστε και τους πολιτικούς σας αντιπάλους, με μια ευκαιριακή πλειοψηφία, κι ένα κομμάτι των δικαστών που τόλμησαν να ερευνήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Κι εκεί είναι το θέμα, δεν περιμένατε ποτέ ότι η αριστερά θα έπαιρνε την κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα και ότι θα απελευθέρωνε τη δικαιοσύνη από το να ψάξει αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Τα 300 δις ευρώ χρέος μέσασε μία 20ετία πως μαζευτήκανε; επειδή δεν τα πηρε κανένας, δεν υπήρχε κανένα σύστημα διαπλοκής, εδώ ήταν όλα αγγελικά πλασμένα; Επειδή τα δημόσια έργα δίνονταν χωρίς υπερτιμολογήσεις; Επειδή οι αγορές οπλικών συστημάτων δίνονταν χωρίς μίζες, επειδή στις αγορές στο φάρμακο είχε στηθεί όλο αυτό το πανηγύρι; Αυτό έγινε έτσι μοναχό του και το κάνανε οι γιατροί; Το έκανε μόνο ο άντρας της Ράικου που συνταγογράφησε σε ένα χρόνο 1,7 εκ. φάρμακα όχι μόνο της Νοβάρτις, χωρίς να δει το 95% των ασθενών και που ξέρει η πιάτσα ότι από το 1,7 εκ. έπαιρνε το 30%. Θα μπορούσε να το κάνει ο άντρας της Ράικου αυτό αν ο κ.Γεωργιάδης, ο Λοβέρδος, ο Αβραμόπουλος δεν είχαν κάνει μία τέτοια επιτροπή στο δελτίο τιμών που να επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν χρήμα παραπάνω για να μπορούν να λαδώνουν τους γιατρούς;”

Η χώρα χρεοκόπησε γιατί το πολιτικό προσωπικό ήξερε πώς και σήμερα να κλέψει η δικαιοσύνη θα τελειώσει σε 20 χρόνια, θα είναι φαγωμένα, χωνεμένα. Δεν είναι σαν την Ισπανία που βρήκανε κάποιους του Ραχόι να τα έφουν φάει και σε 2,5 χρόνια τελεσιδίκησε” είπε χαρακτηριστικά.

Λοιπόν ακούστε τώρα για να το τελειώνουμε. Δεν είμαστε ίδιοι και ούτε θα γίνουμε. Ναι είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται. Εσείς είστε η παράταξη του σκληρού μετεμφυλιακού κράτους, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, του πραγματικού παρακράτους των Γκοτζαμάνηδων που δολοφόνησε τον Πέτρουλα, που δολοφόνησε τον Λαμπράκη, που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα. Που έχει στήσει όλο τον παραμηχανισμό για να ελέγξει το κράτος. Εμείς είμαστε η παράταξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των εργαζομένων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των επιστημόνων που παλεύουν με τον ιδρώτα τους να ανέβουν, και όχι με τις μίζες,τους κολλητούς,τις σχέσεις με τις εκκλησίες, τις μασονίες και όλα αυτά. Εμείς δεν θαυμάζουμε τον Παττακό, θαυμάζουμε τον Βελουχιώτη.

Ναι είμαστε δύο κόσμοι κι εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα και σας κοιτάμε όλους στα μάτια και σας λέμε “βρείτε μας ρε κάτι”. Εσείς μας δώσατε 300 εκ. ευρώ ταμείο κι εμείς σας παραδώσαμε 37 δις. Εμείς δεν κλέψαμε. Εσείς φάγατε και τα πόμολα και τα παραθυρόφυλλα και τις κολώνες. Για αυτό χρεοκόπησε η χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Εμείς δεν σας φοβόμαστε και να ξέρετε καλά: αυταπάτες που είχαν ορισμένοι από το χώρο ότι μπορεί κάποιοι θεσμοί να λειτουργήσουν απο μόνοι τους και να περιμένουμε να προχωρήσουν τα πράγματα από μόνα τους – που σε αυτή την καθυστέρηση πατάτε – ναι την επόμενη φορά θα είμαστε αλλιώς, να είστε σίγουροι, χωρίς αυταπάτες, πιο ώριμοι, πιο αποφασιστικοί και προπανττώς πιο αποτελεσματικοί, γιατί αυτή η κοινωνία σαφώς και θέλει να τιμωρηθούν αυτοί που την χρεοκόπησαν και αυτό θα γίνει γιατί όπως λέει και μια μαντινάδα κ.Βούλτεψη όσο κι αν είναι η σκοτεινιά και η καταχνιά μεγάλη, θα την εβρεί την περασιά ο ήλιος να προβάλει. Θα τον κάνουμε εμείς να προβάλει, να είστε σίγουροι“.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί