Περίεργο δημοσίευμα της Bild: «Η Μέρκελ σταμάτησε τη στρατιωτική σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας»

Στο σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα με τίτλο: «Η Μέρκελ απέτρεψε μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», χωρίς να παραθέτει κάποιο σοβαρό στοιχείο, ωστόσο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα γεγονότα των τελευταίων ωρών ενώ τονίζει ότι η αποκλιμάκωση που παρουσιάζεται στο Καστελόριζο, έγκειται στην παρέμβαση της Μέρκελ η οποία είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες διαδοχικά τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, απλώς πρόκειται για την ερμηνεία που δίνει η γερμανική εφημερίδα στα γεγονότα καθώς υποστηρίζει ότι τα πολεμικά πλοία και τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν… επί ποδός αλλά «ήρθε διάσωση από τη Γερμανία» και η «Καγκελάριος Μέρκελ απέτρεψε έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ την τελευταία στιγμή».

«Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση»

«Δεν επιθυμούμε καμία κλιμάκωση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά «αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χθεσινή δήλωση του υπουργού εξωτερικών Χάικο Μάας από την Αθήνα, ότι «θέλουμε πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αυτή είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ασφαλώς δεν θέλουμε καμία κλιμάκωση. Αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος και για αυτόν το λόγο ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θέλουμε πρόοδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αυτή είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η Γερμανία ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ, σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε επίσης: Γερμανικό ΥΠ.ΕΞ.: Διάλογο και όχι προκλήσεις από την Τουρκία

Πηγή: Bild

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί