Οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον Κατσαμπά προκαλούν κίνδυνο για πεζούς και οχήματα

Οι αλλαγές στην κυκλοφορία που έκανε ο δήμος Ηρακλείου στην περιοχή του Κατσαμπά, προκαλούν κίνδυνο για πεζούς αλλά και τα οχήματα, όπως αναφέρει με επιστολή του στο δήμο πολίτης της περιοχής.

Αναλυτικά η αναφορά του, την οποία έστειλε και στο Candiadoc:

ΠΡΟΣ: Τον Δήμο Ηρακλείου

               Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών

              Επιτροπή κυκλοφορίας

ΚΟΙΝ: Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου (Υπό τύπου αναφοράς)

            Δημοτικές παρατάξεις

             Δημοτική Κοινότητα

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Ολοι εμείς οι κάτοικοι του Κατσαμπά και κυρίως όσοι κατοικούν στις οδούς Μιλήτου, Τριανδρίας κ.λ.π , μέχρι Καζαντζίδη , ζούμε τον τελευταίο καιρό εφιαλτικές στιγμές.

Διαπιστώνουμε πως κάποιοι με ευκολία και χωρίς μελέτη επιτόπιο έλεγχο αλλά κυρίως στον σεβασμό στην ποιότητα ζωής που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες , με μία απόφαση τους  τα ανέτρεψαν όλα.

Πρόσφατα με τον πιο αρνητικό τρόπο ζούμε τις συνέπειες της οδικής σήμανσης που εκανε ο Δήμος  δια του αποκλεισμού τμήματος της οδού Ξάνθου και την μονοδρόμησης της οδού Κάλβου.

Η ενέργεια αυτή αναγκαστικά εξέτρεψε όλη την κίνηση των οχημάτων από Πατέλες ,Αγία Αικατερίνη , Πόρο (Μέσω Βιτσίου),Κηπούπολη κ.λ.π. , προς την οδό Μιλήτου, Τριανδρίας κ.λ.π μέχρι Καζαντζίδη.

Η από την σχήμα Γ διασταύρωση Ξάνθου και Μιλήτου σύνδεση , επιτυγχάνεται μπροστά από το 42ο νηπιαγωγείο , με μία ράμπα 3,5 μέτρων πλάτους χωρίς ορατότητα για κανένα από τους με διπλή κατεύθυνση κυκλοφορίας οδηγούς.

Οι δρόμοι αυτοί στο μεγαλύτερο μήκος τους στερούνται βασικών υποδομών ελάχιστης ασφάλειας και σήμανσης(σημάτων , διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων, ορατότητας , πλάτους) και ως εκ τούτου πέραν του ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν την όποια αποστολή τους έχει ανατεθεί , είναι πάρα πολύ πολύ επικίνδυνοι για πρόκληση ατυχήματος μεταξύ οχημάτων , αλλά κυρίως μεταξύ πεζών.

Λόγω του μικρού πλάτους αλλά και της παντελούς απουσίας πεζοδρομίων , πεζοί και οχήματα βρίσκονται στο οδόστρωμα και η κατάσταση χειροτερεύει σε επικίνδυνο βαθμό , την περίοδο της σχολικής περιόδου , αφού οι υπόψη δρόμοι εξυπηρετούν το επί της οδού Ξάνθου γυμνάσιο και λύκειο , αλλά και στην συμβολή των οδών Ξάνθου και Μιλήτου Νηπιαγωγεία.

Πέραν αυτών η ποιότητα ζωής των κατοίκων των οποίων οι κατοικίες εφάπτονται στις οδούς αυτές , είναι πλέον υποβαθμισμένη σε τέτοιο βαθμό που πολλοί από εμάς αναζητούν πλέον νομική οδό διεκδίκησης  των δικαιωμάτων  μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους , αλλά και πολλούς άλλους , παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας η οποία δημιούργησε τα προβλήματα αυτά , μελετήσετε από κοντά την διαμορφωθείσα κατάσταση και προκρίνετε λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν την επιβάρυνση.

Η λύση ενός προβλήματος σε μια περιοχή δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο που θα μεγαλώνει το πρόβλημα σε άλλη περιοχή , όπως έγινε στον Κατσαμπά.

Κοκοτσάκης Βασίλειος

Αξκός ΠΣ ε.α

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί