Μόσιαλος: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι

Ένα πολύ συχνό λάθος, που κάνουμε με τη χρήση της μάσκας στην εποχή του κορονοϊού

Σε ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στην εποχή του κορονοϊού, όταν θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι και φορούν μάσκα, αναφέρθηκε ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία συνοδεύεται και από τη σχετική εικόνα, εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας, όταν χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε που απαιτεί την απομάκρυνσή της από το στόμα και τη μύτη.

Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας”, εξηγεί χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όπως γίνεται εμφανές και από την εικόνα, κατεβάζοντας την μάσκα στον λαιμό ή το πηγούνι, είναι πιθανό να μολυνθεί η εσωτερική της πλευρά, μεταφέροντας έπειται βακτήρια και ιούς στο στόμα ή τη μύτη μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί