Συγχαρητήρια μηνύματα στον Γ. Κοντάκη

Συχαρητήριες επιστολές στο νέο Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από τον Σ. Βαρδάκη:

«Θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είμαι βέβαιος ότι η άριστη επιστημονική σας κατάρτιση και η μέχρι σήμερα σημαντική ερευνητική σας πορεία, αποτελούν τα κατάλληλα εχέγγυα για μία παραγωγική θητεία, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διεθνές επίπεδο.

Εύχομαι, με την βοήθεια των άξιων συνεργατών σας (Αντιπρυτάνεων), να αποτελέσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης έναν σημαντικό στρατηγικό εταίρο, που σε αγαστή συνεργασία με το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, θα συμβάλλουν στην ερευνητική και ακαδημαϊκή αναβάθμιση του Νησιού μας.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας, προκειμένου να συνεισφέρω όπου χρειαστεί στην περαιτέρω αναβάθμιση του Πανεπιστημίου.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.»

Από τον Μ. Μποκέα:

«Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναλαμβάνετε ένα δύσκολο έργο σε με περίοδο κρίσιμη για το σύνολο του νησιού και της κοινωνίας. Οι συνέπειες της πανδημίας δημιουργούν νέες συνθήκες για φορείς, πολίτες αλλά και την επιστημονική κοινότητα. Για να διέλθουμε τη νέα αυτή κρίση η καινοτομία αποτελεί μονόδρομο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα ανάπτυξης. Με ερευνητικό έργο πρωτοπόρο και διεθνώς αναγνωρισμένο το Πανεπιστήμιο Κρήτης επενδύει στην εξωστρέφεια και προάγει σημαντικά αποτελέσματα σε διαρκή αλληλεπίδραση με την κοινωνία.

Ως Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου προσβλέπουμε σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με εσάς και τους συνεργάτες σας στο πρυτανικό σχήμα,  προς όφελος τόσο της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και των τοπικών μας περιοχών. Γνωρίζοντας  την πολύτιμη προσφορά σας στην έρευνα, την εκπαίδευση και την κοινωνία βρισκόμαστε δίπλα σας κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας».

Από τον Κ. Φωτάκη:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη νέα πρυτανική αρχή που εξελέγη χτες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εγείροντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Το Πανεπιστήμιο κατέχει σπουδαία θέση τόσο στον τοπικό όσο και τον παγκόσμιο ακαδημαϊκό και ερευνητικό χάρτη. Είμαι σίγουρος πως με τη νέα ηγεσία θα μπορέσει να επιτύχει ακόμη υψηλότερες στοχεύσεις. Η σύνδεσή του με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, όπως και με τα άλλα ιδρύματα της Κρήτης, διασφαλίζει ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών για την Κρήτη και τη χώρα. 

Στον καθηγητή Γιώργο Κοντάκη και τα υπόλοιπα μέλη της νέας πρυτανικής αρχής εύχομαι ολόψυχα δύναμη και έμπνευση στα νέα τους καθήκοντα.»

Από τον Περιφερειάρχη Κρήτης:

Τις ευχές του στο νεοεκλεγέντα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη, απέστειλε με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην επιστολή ο Περιφερειάρχης εύχεται καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει ο κ. Κοντάκης. Ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνει πως η εκλογή του νέου πρύτανη αποτελεί αναγνώριση του έργου που έχει επιτελέσει, καθώς και τις προσδοκίες που υπάρχουν για την θητεία του.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εκφράζει την ελπίδα για «μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου, προς όφελος της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας του νησιού».

Από τον Γ. Κουράκη:

Επικοινωνία με νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή κ. Γιώργο Κοντάκη είχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γ. Κουράκης προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Επίσης απεστάλη και συγχαρητήρια επιστολή στην οποία αναφέρονται τα εξής:

« Κύριε Καθηγητά,  

Με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του πρυτανικού σχήματος που ηγείστε, με ποσοστό που επιβεβαιώνει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπό Σας, εκφράζω εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης ειλικρινή και εγκάρδια συγχαρητήρια.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της περαιτέρω αναβάθμισης και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία.

Με την εκλογή σας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις γόνιμης και παραγωγικής συνεργασίας με την ΠΕΔ Κρήτης και τους ΟΤΑ του νησιού μας σ’ ένα πλαίσιο προαγωγής και επίτευξης κοινών στόχων.

Θερμά Συγχαρητήρια σε Εσάς και τους Συνεργάτες σας.»

Από την Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου:

Η Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συγχαίρει θερμά τη νεοεκλεγείσα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή κ. Γεώργιο Κοντάκη, στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα μια επιτυχημένη και δημιουργική θητεία.

Τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές προκλήσεις και απαιτείται όραμα και μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στον σύγχρονο ρόλο τους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την καθοδήγηση της νέας Πρυτανικής Αρχής, θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Σας ευχόμαστε να εκπληρώσετε τους στόχους σας και τις προσδοκίες της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Από τον Δικηγόρο Ηρακλείου Παρ’ Αρείω Πάγω κ. Γρηγοράκη Αντωνίου:

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Γιώργο Κοντάκη για την εκλογή του στη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω να πω με απλά λόγια μία μόνο λέξη: ΑΞΙΟΣ. Τον Γιώργο Κοντάκη τον γνώρισα το χρονικό διάστημα που ήμουν στη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Πειρφέρειας Κρήτης, τα έτη 2012-2015, και είχα συνεργασία μαζί του και στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ως πανεπιστημιακός καθηγητής, γιατρός και άνθρωπος. Η επιστημονική του κατάρτιση, οι ικανότητές του στη διοίκηση σε όλες τις θέσεις που βρέθηκε μέχρι σήμερα και πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη συμπεριφορά, οι ευαισθησίες του για τον πάσχοντα και το ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης που έχει, είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται άλλωστε και από την αμέριστη εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι συνάδελφοί του με τη ψήφο τους.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του υψηλά καθήκοντα, για την οποία είμαι βέβαιος.

Από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης:

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη στο νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Κοντάκη. Στην επιστολή της, η Συντονίστρια συγχαίρει τον καθηγητή κ. Κοντάκη για την εκλογή του στην πρυτανική θέση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος του οποίου τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματα κάνουν υπερήφανη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα στον κόσμο, εύχεται καλή επιτυχία και αποδοτικότητα στα νέα υψηλά αυτά καθήκοντα, με την πεποίθηση ότι οι δράσεις και οι αποφάσεις της νέας Πρυτανικής Αρχής θα αποφέρουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ακόμα περισσότερες διακρίσεις και παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Στην επιστολή της, τέλος, η Συντονίστρια αναφέρει: «Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μας για διάνθιση της συνεργασίας και των πρωτοβουλιών μεταξύ των κρατικών Υπηρεσιών του φορέα μας και των Σχολών του Πανεπιστημίου, πάνω στο ίδιο μοντέλο διαχρονικής και αποτελεσματικής συνέργειας και επικοινωνίας των Δασικών και Περιβαλλοντικών υπηρεσιών μας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Για την ευόδωση της δυναμικής και πρόσφορης αυτής συνεργασίας μεταξύ του Κράτους και της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας προσκαλέσω σε συνάντηση γνωριμίας, στο χρόνο που εσείς θα μπορείτε να το πράξετε. Μέχρι τότε, θα ήθελα με την παρούσα να σας εκφράσω την εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας και την πεποίθηση μου για την άρτια εκπλήρωση των καθηκόντων σας». 

Δείτε επίσης: Ο Γιώργος Κοντάκης νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί