«Μεγάλος αδελφός» στο μετρό της Μόσχας: Κάμερες για αναγνώριση προσώπων

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της Μόσχας θα δαπανήσει το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου ρουβλίων (17.251. 635 ευρώ) για να εγκαταστήσει στα βαγόνια του μετρό σύστημα καμερών οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβατών.

Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη.

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπων θα εγκατασταθεί αρχικά σε 1.500 βαγόνια από τις 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου.

Σκοπός της εγκατάστασης των καμερών αναγνώρισης προσώπων όπως ανακοινώθηκε είναι η ασφάλεια των επιβατών καθώς και η ενημέρωση του επιβατικού κοινού για όλες τις αλλαγές και τις καινοτομίες στην λειτουργία του μετρό.

Στις αρχές Ιουλίου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαμαρτυρόμενοι για την χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα. Και οι δύο τους κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή και τον νόμο.

Πηγές: TASS, BBC, ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί