Μαλεβίζι: Πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια

Με σταθερό βηματισμό προχωρά ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις συντηρήσεων και ανακαινίσεων στα σχολικά κτίρια του Δήμου. Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα εργασίες στις εκπαιδευτικές υποδομές προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές σε αναβαθμισμένα κτίρια. Όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας: «Για εμάς αποτελεί αναγκαιότητα ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός εκπαιδευτικών υποδομών. Οι αξιοπρεπείς και σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές είναι προτεραιότητα μας».

Ήδη ο Δήμος Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα εκτελεί και έχει προγραμματίσει εργασίες στα σχολεία του Κρουσώνα (Γυμνάσιο, Λύκειο και Νηπιαγωγείο), στο Νηπιαγωγείο Καλεσσών και στο Νηπιαγωγείο Φόδελε. Παράλληλα έχει μεριμνήσει προκειμένου αυτό το διάστημα να κατασκευαστεί μία επιπλέον αίθουσα στο Γυμνάσιο Γαζίου, έτσι ώστε το Σεπτέμβριο να έχουν τη δυνατότητα φοίτησης σε αυτό όλοι μαθητές που προέρχονται από τα Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής Αμμουδάρας και Γαζίου. Ταυτόχρονα αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες και στο Νηπιαγωγείο Ρογδιάς.

Επιπλέον, αυτές τις μέρες ο Δήμος Μαλεβιζίου υπέβαλλε προς αξιολόγηση στο ΕΣΠΑ τρεις νέες ώριμες προτάσεις που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Γαζίου, του 2ου και 3ου Δημοτικού Γαζίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας (πρώην Αθλητικό). Ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων προτάσεων ανέρχεται σε 895.000,00€ με την αξιολόγηση να αναμένεται στις αρχές φθινοπώρου.

Στην κατεύθυνση αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ήδη καταφέρει να εντάξει, σε πρόσφατο αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών υποδομών, λαμβάνοντας πρόσφατα θετική αξιολόγηση στις ολοκληρωμένες προτάσεις που υπέβαλε. Πρόκειται για το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Τυλίσου, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μαράθου, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ρογδιάς, με το συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν να αγγίζει το 1.000.000,00€.

Τέλος, αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προμήθεια πέντε νέων αιθουσών που αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου για το νέο σχολικό έτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί