Κρήτη: Συλλήψεις για όπλα και καλλιέργεια κάνναβης

Στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, σήμερα (21.07.2020) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του  ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με το γεμιστήρα του, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 16 δενδρύλλια κάνναβης 

Aστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (21.07.2020) σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο φυτείες κάνναβης με συνολικά (16) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα (21.07.2020) το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές ορεινές περιοχές του παραπάνω Δήμου, δύο φυτείες κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,50 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί