Απίστευτη γκάφα από αντιδήμαρχο της Θεσσαλονίκης: Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε, ας έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο (Βίντεο)

Σε ένα σοβαρότατο ολίσθημα υπέπεσε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριαζίδης, σε τηλεοπτικό πάνελ, ο οποίος έσπευσε να καλέσει από αέρος τον Μανόλη Γλέζο «να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η «πρόσκληση» προς τον αείμνηστο «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης», Ιδρυτή και Πρόεδρο (1996-2016) του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα αφορούσε την αντίθεση του Συμβουλίου – και πολλών φορέων ακόμη – στην παραχώρηση της ιστορικής βίλας  Πετρίδη από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας.

Στην παρέμβαση του Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας (ΕΣΔΟΓΕ),  Αριστομένη Συγγελάκη, που ήταν επίσης στο πάνελ, ο οποίος του είπε «Μα τι λέτε; Δεν γνωρίζετε ότι ό Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν 3,5 μήνες;» ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πτοήθηκε και συνέχισε: «Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε. Δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί το Εθνικό Συμβούλιο»…

Ο κ. Συγγελάκης επανήλθε, λέγοντας: «Αν είναι δυνατόν, αν είναι δυνατόν! Δεν γνωρίζετε ότι ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν 3,5 μήνες;».

Στη συζήτηση παρενέβη δηκτικά ο Καθηγητής του ΑΠΘ,  Γιώργος Μαργαρίτης, σημειώνοντας πως «Όλα αυτά εκπορεύονται από το “πατριωτικό πρόσημο”». Κι αυτό γιατί προηγουμένως ο Αντιδήμαρχος είχε υπερηφανευθεί ότι η Θεσσαλονίκη έχει μετά από πολλά χρόνια Δημοτική Αρχή με “πατριωτικό πρόσημο”.

Το βίντεο της εκπομπής (ο εν λόγω διάλογος από το 1.04.20 έως το 1.04.50):

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί