Όταν τα όνειρα ξεπερνούν τις δυσκολίες: 14 μαθητές του ΚΕΘΕΑ συμμετείχαν σε απολυτήριες εξετάσεις

Τα αποτελέσματα των μαθητών του Τμήματος Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ξεπέρασαν τις προσδοκίες και η χαρά, η υπερηφάνεια και η δικαίωση είναι πλέον τα κυρίαρχα συναισθήματα σε μαθητές και καθηγητές.

Οι 14 μαθητές του συμμετείχαν σε απολυτήριες εξετάσεις Γ΄ Γυμνασίου, προαγωγικές Α΄ και Β΄ Λυκείου, απολυτήριες Γ΄ Λυκείου και Πανελλήνιες εξετάσεις σύμφωνα με το νόμο των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων σε συνεργασία και με την αμέριστη συμπαράσταση των σχολείων Εσπερινό Γυμνάσιο, Εσπερινό Λύκειο και  Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

«Η επιτυχία, όπως αναφέρει ο Γιάννης που από το Σεπτέμβριο, όπως όλα δείχνουν, θα είναι  φοιτητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, φτιάχνεται από μια σειρά από αποτυχίες». Μαθήματα ζωής από ανθρώπους που στην πιο τρυφερή τους ηλικία αντιμετώπισαν τον θάνατο, πάλεψαν και τώρα δείχνουν να νικούν στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα. 

Στο ΚΕΘΕΑ η εκπαίδευση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της απεξάρτησης. Η απόκτηση εφοδίων, όπως τα απολυτήρια αλλά και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικές διαδικασίες άτυπης εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για την κοινωνική επανένταξη των μελών του. Ο στόχος είναι όχι μόνο η απόκτηση πτυχίων, πιστοποιητικών ή διπλωμάτων που θα ωφελήσουν στην αναζήτηση εργασίας, αλλά και η απόκτηση σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία κ.α. 

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλει να ευχαριστήσει τους εθελοντές του που στέκονται σταθεροί συμπαραστάτες στο έργο του: τη Λίζα Σκλάβου, φιλόλογο, τη Μαρία Δασκαλάκη, συγγραφέα, τη Μαρία Γιαμπουλάκη, επαγγελματική σύμβουλο, το Γιάννη Τσιλογιάννη, μουσικό που καταθέτουν χρόνο, ψυχή και έμπνευση. Ευχαριστεί επίσης τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τις διευθύντριες των συνεργαζόμενων εσπερινών σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) κα. Ευαγγελία Αποστολάκη και κα. Τόνια Μαρμαρέλη, όπως και όλους τους εκπαιδευτικούς τους για την ευαισθητοποίηση, τη συνεργασία και την υποστήριξη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί