Η εξαφάνιση των κοινωνικών επιστημών από την εκπαίδευση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποίησε με μέλη του παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, κατά την οποία συζητήθηκε η ανησυχία των κοινωνιολόγων για το μέλλον της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών όπως διαγράφεται στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρει:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και μελών του παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.

Οι κοινωνιολόγοι κατέθεσαν τις ανησυχίες τους, που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών όπως διαγράφεται στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίσαμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε αντίθετοι με το σύνολο του νομοσχεδίου αλλά και ειδικά για τα θέματα που τους αφορούν.

-Ο εξοβελισμός από το δημόσιο σχολείο μαθημάτων που αφορούν την Κοινωνία, το Δίκαιο και την Αγωγή στη Δημοκρατία, υποβαθμίζει την δυνατότητα της εκπαίδευσης να διαμορφώσει πολίτες με κριτικό πνεύμα και πολιτειακή γνώση και κοινωνική συνείδηση. 

-Η κατάργηση του μαθήματος από τις πανελλαδικές εξετάσεις και η υποβάθμισή του σε όλο το Λύκειο κινδυνεύει να δημιουργήσει  εκ νέου διαθεσιμότητες, να δημιουργήσει εκπαιδευτικούς κατασυκοφαντημένους και τεχνηέντως πλεονάζοντες. Η Ν.Δ είχε ρίξει και παλιότερα τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα  και ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τους αποκατέστησε, βγάζοντας ολόκληρες οικογένειες από την ανασφάλεια.

Ως ΣΥΡΙΖΑ όπως τότε, έτσι και τώρα θα σταθούμε δίπλα τους, στους αγώνες που ετοιμάζουν για τα δίκαια αιτήματά τους. 

Οι ανησυχίες και οι απόψεις των εκπαιδευτικών ΠΕ 78 θα διαβιβαστούν στον Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα συμβάλλει με κάθε θεσμικό τρόπο στην αποκατάσταση του προβλήματος. 

Η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε μέλος ή φίλο να πάρει μέρος στις επικείμενες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί