Επίκαιρη Ερώτηση Α. Ξανθού για Νοσοκομείο Ρεθύμνου (Βίντεο)

Καμιά δέσμευση για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου – Εξαιρέθηκε και από την έκτακτη προκήρυξη ιατρικών θέσεων

Καμιά δέσμευση από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου δεν υπήρξε στη σημερινή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ρεθύμνου κ. Α. Ξανθού. Παρά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στο Ρέθυμνο και την αναλυτική ενημέρωση του για τη σοβαρή κρίση ιατρικής στελέχωσης που αντιμετωπίζουν ζωτικά τμήματα του Νοσοκομείου (Αναισθησιολογικό, Παθολογική, ΤΕΠ, Πνευμονολογική κλινική), το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση στήριξης του, αλλά το εξαίρεσε και από την πρόσφατη κατανομή 82 μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν εκτάκτως σε όλη τη χώρα. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν ανταποκρίθηκε δηλαδή ούτε στο στοιχειώδες και απολύτως τεκμηριωμένο αίτημα των επιστημονικών και συνδικαλιστικών οργάνων του Νοσοκομείου για συμπληρωματική προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα τμήματα αιχμής (ΤΕΠ, Αναισθησιολογικό, Παθολογική, Πνευμονολογική, ΜΕΘ, Εργαστήρια κλπ.) ειδικά για την πανδημία. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι απλώς απογοητευτική, αποτελεί και κοροϊδία για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και για την τοπική κοινωνία που με πολλαπλούς τρόπους έχουν εκφράσει την αγωνία τους για την προοπτική του μοναδικού νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νομού που βλέπουν σταδιακά να μετατρέπεται σε κέντρο εφημερίας και να απαξιώνεται ως μονάδα δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που σύμφωνα με πρωτοφανή εγκύκλιο του κ. Κοντοζαμάνη (8-7-2020) καλούνται οι γιατροί του νοσοκομείου να έχουν την ευθύνη παρακολούθησης ασθενών που δεν νοσηλεύονται αλλά παραμένουν σε «ξενοδοχείο καραντίνας» της περιοχής!

Εντύπωση επίσης προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου κ. Κοντοζαμάνη κατά την οποία ανέφερε ότι «θα μπορούσαμε να λαϊκίσουμε προκηρύσσοντας μόνιμες θέσεις γιατρών αλλά δεν το κάνουμε χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι θα καλυφθούν»! Κατά τον κ. Κοντοζαμάνη λοιπόν είναι λαϊκισμός να προωθείς, προφανώς με επιπλέον κίνητρα προσέλκυσης, την κάλυψη με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των αναγκών του ΕΣΥ! Τώρα επιτέλους καταλάβαμε. Η έλλειψη πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αιτιολογείται από τη «μάχη κατά του λαϊκισμού»!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί