Νεκροί και τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στον Καναδά

Ένα λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες σε παγετώνα ανατράπηκε στη νότια επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα, κοντά στην Παγονησίδα Κολούμπια στο Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και αρκετοί να τραυματιστούν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα από τα λεωφορεία που μεταφέρουν επισκέπτες στον παγετώνα, το οποίο ανήκει στην Pursuit, την εταιρία που πραγματοποιεί περιηγήσεις στις παγονησίδες, που αποτελούν μέρος του Παγετώνα Αταμπάσκα.

«Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, που υποστήριξε ότι ο λόφος ήταν απότομος και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες και πυροσβεστικά οχήματα μεταβαίνουν στο σημείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP).

Οι επιβάτες που βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση μεταφέρονται από το σημείο του δυστυχήματος σε διάφορα νοσοκομεία της Αλμπέρτα με ελικόπτερα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται εκπρόσωπο των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Αλμπέρτα, αρκετά νοσοκομεία στην επαρχία ετοιμάζονται να δεχτούν τους τραυματίες.

Η RCMP διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος με την υποστήριξη ενός εμπειρογνώμονα για τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το CBS News.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί