Μια ακόμα πολιτική απάτη της ΝΔ: Παρουσίασε ως δικό της έργο που εγκαινίασε το 2018 ο Α. Τσίπρας! (βίντεο – φωτο)

Ως έργο του υπουργείου Ναυτιλίας παρουσίασε την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τη Μονάδα Αφαλάτωσης που λειτουργεί στο νησί από το 2018 και την είχε εγκαινιάσει τον Απρίλιο του 2018 ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας!

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Χρέος όλων και πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης είναι η αυξημένη φροντίδα και το συνεχές ενδιαφέρον για το Καστελόριζο και τους κατοίκους του. Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η φροντίδα και το ενδιαφέρον μας αποτυπώθηκαν εμπράκτως τόσο με την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού όσο και με το έργο της αφαλάτωσης και της διασφάλισης νερού στο νησί».

Ωστόσο η Μονάδα Αφαλάτωσης είχε εγκαινιαστεί και λειτουργήσει επί ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2018. Οι δηλώσεις του Γ. Πλακιωτάκη, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος σχολίασε ότι δεν «είναι η πρώτη φορά που ο νυν υπουργός Ναυτιλίας οικειοποιείται έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (θυμίζουμε τα πλωτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα pickup οχήματα κ.ά.), ωστόσο η συγκεκριμένη αναφορά στον λόγο του είναι ένα πολιτικό ατόπημα και χρήζει αποκατάστασης».

Πρόσθεσε, σκωπτικά, ότι «ίσως λίγο το ταξίδι, λίγο η θάλασσα, λίγο ο ήλιος να έκαναν τον υπουργό Ναυτιλίας να “χάσει” την αίσθηση του χρόνου και να δηλώσει πως η Μονάδα Αφαλάτωσης στο Καστελόριζο είναι έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ιδίου», και θύμισε στον κ. Πλακιωτάκη ότι οι δύο, για την ακρίβεια, μονάδες αφαλάτωσης που λειτουργούν στο νησί εγκαινιάστηκαν τον Απρίλιο του 2018 από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα το Καστελόριζο για πρώτη φορά να καταστεί αύταρκες σε πόσιμο νερό, ενώ το κόστος ανά κυβικό περιορίστηκε περίπου στο 1/5 της τιμής που πλήρωνε το ελληνικό Δημόσιο ώς τότε για τη μεταφορά του νερού με υδροφόρα.

Δείτε το βίντεο με τα εγκαίνια του έργου, παρουσία του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης θα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Καστελόριζο

Ακόμα και το “Βήμα” είχε τις σχετικές ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός κος Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε 2 νέες μονάδες ...

One Thought to “Μια ακόμα πολιτική απάτη της ΝΔ: Παρουσίασε ως δικό της έργο που εγκαινίασε το 2018 ο Α. Τσίπρας! (βίντεο – φωτο)”

  1. CitizenMitsos

    Ότι η μονάδα αφαλάτωσης είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε το 2018 είναι λεπτομέρειες και ψιλά γράμματα. “Έχουμε τον οδοστρωτήρα των καλοταϊσμένων ΜΜΕ, θα βγουν και θα καθαρίσουν” λέει ο Γιαννάκης…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί