Δύο λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο

Δύο λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, διαφόρων εθνικοτήτων, αφίχθησαν σήμερα Σαββάτο 18 Ιουλίου στη Λέσβο.

Η μία με 20 επιβαίνοντες έφθασε πολύ κοντά στο Μόλυβο στη βόρεια Λέσβο. Και η δεύτερη με 38 επιβαίνοντες έφθασε στα Τσόνια στα βόρεια ανατολικά του νησιού. Με τους σημερινούς αφιχθέντες ανεβαίνει στους 98 ο αριθμός όσων έφθασαν στο νησί από τις αρχές Ιουλίου.

 Οι αφιχθέντες θα ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ μετά θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά έχουν μειωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες (ενδεικτικά: 402 τον Ιούνιο, 288 τον Μάιο – στοιχεία για όλα τα νησιά του Αιγαίου), στη σκιά των πολλαπλών καταγγελιών και αναφορών για παράνομα και απάνθρωπα pushbacks από τις ελληνικές λιμενικές αρχές.

Η κατάσταση στα καμπ των νησιών παραμένει ωστόσο απελπιστική, καθώς «φιλοξενούν» πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων από την επίσημη «δυναμικότητά» τους – τα επίσημα στοιχεία για τις 15/7/20 στον παρακάτω πίνακα:

Με ληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί