Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι την Τετάρτη οι πίνακες των προσωρινών δικαιούχων

Τι περιλαμβάνουν και ποια η διάρκεια των επιδοτήσεων

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένονται οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ, όπως υποστήριξε ο διοικητής, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Σύμφωνα με όσα είπε σε εκπομπή του Open, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 450.000, ενώ οι επιταγές που θα δοθούν θα ανέρχονται σε 370.000. Η επιδότηση θα ξεκινήσει από την 1η του προσεχούς Αυγούστου και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2021. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης, όσοι δουν το όνομά τους στους προσωρινούς πίνακες θα μπορούν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό των διακοπών τους. Για τις επόμενες τρεις μέρες από τη στιγμή των ανακοινώσεων θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ένστασης και έπειτα θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για τους οριστικές πίνακες.

Επεξεργαζόμαστε πολύ εντατικά όλες τις αιτήσεις. Φέτος έχει γίνει ρεκόρ με πάνω από 450.000 αιτήσεις. Γίνεται μία διασταύρωση στοιχείων και αυτά παίρνουν χρόνο δυστυχώς. Αρχές αυτής της εβδομάδας, πριν από την Τετάρτη θα ήθελα να πιστεύω, θα βγάλουμε τους πίνακες με τους προσωρινούς δικαιούχους”. Το πρόγραμμα ξεκινά 1η Αυγούστου και πηγαίνει μέχρι 31 Ιουλίου του 2021, οπότε να ξέρουν αυτοί που θα πάρουν επιταγή ανά πάσα στιγμή μέσα στο 12μηνο. Το πρόγραμμα πάση θυσία θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου. Έχουν γίνει 457.000 αιτήσεις που αντιπροσωπεύουν περισσότερες επιταγές, γιατί μία αίτηση μπορεί να ζητά δύο ή τρεις ή τέσσερις επιταγές. Εμείς θα βγάλουμε 370.000 επιταγές”.

Σε ερώτηση για την ανταπόκριση των ξενοδοχείων, ο διοικητής του ΟΑΕΔ είπε: “Υπήρξε ανταπόκριση από τα ξενοδοχεία αλλά όχι όση θα θέλαμε. Είναι μία δύσκολη χρονιά. Κοιτάνε μέρα με τη μέρα. Εμείς τους λέμε ότι 25% των δωματίων για τον Αύγουστο θα πρέπει να το βάλουν στην άκρη για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν ενστάσεις. Με το που βγουν οι πίνακες ξεκινούν οι ενστάσεις και μετά από τις τρεις μέρες ενστάσεων ξεκινά η διαδικασία για τους οριστικούς. Αυτοί που θα είναι στους προσωρινούς πίνακες μπορούν να αρχίσουν τον προγραμματισμό τους για τις διακοπές τους”.

Όσο για τις επιδοτήσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα: “Επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η διαμονή θα αφορά έξι διανυκτερεύσεις, ενώ για τα νησιά Λέσβος, Λέρος, Σάμος Χίος, Κως και Νομός Έβρου, προβλέπονται 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί