Το έγκλημα της εισαγγελέως

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της NOVARTIS με τις αποδειγμένες πλέον και σε διεθνές επίπεδο υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της, με τις αθέμιτες πρακτικές διαφθοράς και δωροδοκίας αξιωματούχων όλων των βαθμίδων και με τις αδιαφανείς μεθόδους προώθησης των προϊόντων της, το κατεστημένο στην Ελλάδα ξεκίνησε να οργανώνει την αποδόμηση της πραγματικότητας.

Μιας πραγματικότητας που κατάλαβε ο κάθε πολίτης και κυρίως το δημόσιο ταμείο που πλήρωνε τα υπερκοστολογημένα φάρμακα και τις υπερσυνταγογραφήσεις. Όσο όμως προχωρούσε η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου, με παράλληλες εντολές ελέγχου από όλα τα κρατικά όργανα, τόσο προχωρούσε και η συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψής του από όσους είχαν εμπράκτως ωφεληθεί είτε από όσους κινδύνευαν να θεωρηθούν συνεργοί ή και πρωταγωνιστές.

Για τη συγκάλυψη αυτή, που γρήγορα πήρε τη μορφή της «πολιτικής σκευωρίας», είναι αλήθεια ότι εργάστηκαν πολλοί και με μεγάλη μεθοδικότητα. Εξάλλου αυτή η τεχνογνωσία ήταν εξαιρετικά τελειοποιημένη από προηγούμενα μεγάλα σκάνδαλα, όπως της SIEMENS. Δυστυχώς σε όλα είχαν υπάρξει και εμπλοκές μεμονωμένων δικαστικών λειτουργών που αρκετές φορές περιόρισαν το εύρος των ελέγχων ή τον καθυστέρησαν μέχρι παραγραφής.

Αυτό όμως που συμβαίνει για πρώτη φορά είναι ότι σήμερα -και ειδικά αφότου ανέλαβε το κράτος των «αρίστων»- διώκονται εκείνοι που αποκάλυψαν, εκείνοι που θέλησαν να βοηθήσουν τη Δικαιοσύνη καταθέτοντας. Από χθες διώκεται και η εισαγγελέας που χειρίστηκε μια τερατώδη σε όγκο δικογραφία με τη βοήθεια συναδέλφων της και με τη συνδρομή της αμερικανικής Δικαιοσύνης που διερευνούσε παράλληλα το μεγάλο σκάνδαλο.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ποινικοποιείται η ανοιχτή ακόμα εισαγγελική έρευνα, όχι γιατί συγκάλυψε, αλλά γιατί τόλμησε να συνεχίσει παρά τους διωγμούς και τη λάσπη. Αν αυτό μοιάζει οικείο, ανατρέχοντας στις παλιές και γνώριμες πρακτικές της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η χθεσινή απόφαση με την άσκηση βαρύτατων διώξεων στην Ελένη Τουλουπάκη από δικαστικό λειτουργό ηχεί ως πρωτοφανές μήνυμα προς όλους όσοι αναλάβουν στο μέλλον ανάλογα καθήκοντα.

Με το πρόσχημα ότι σκοπεύει να πατάξει τις παρεμβάσεις των προκατόχων της στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη σχεδίασε την πιο απροκάλυπτη παρέμβαση, αδιαφορώντας όχι μόνο για τις συνέπειες στη Δημοκρατία, αλλά και για τις πληγές που ανοίγει στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης.

Εφημερίδα Συντακτών

Δείτε επίσης: Δίωξη κατά της Ελ. Τουλουπάκη από τον Άρειο Πάγο

“Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει”- Τι απαντά η Ελένη Τουλουπάκη για την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για την υπόθεση Novartis

Αυτή δεν είναι απλά μια δεξιά κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση Κόζα Νόστρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί