Στάση εργασίας των εφοριακών μετά την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι εφοριακοί αποφάσισαν πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.

Δείτε: Μπήκε με τσεκούρι στην εφορία της Κοζάνης και χτύπησε υπαλλήλους (Βίντεο)

«Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Παράλληλα, καλεί την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και απαιτεί «λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία».

Έχασε το μάτι της η 66χρονη γυναίκα

Να σημειώσουμε πως οι τρεις τραυματίες υπάλληλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με την κατάσταση των δύο να χαρακτηρίζεται σοβαρή καθώς φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές από το νοσοκομείο, ανέφερε ότι ένας 56χρονος, θύμα του 45χρονου, φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Επίσης, η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους. Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε πως το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (16/07), όταν άνδρας εισέβαλε στο κτίριο της ΔΟΥ Κοζάνης και επιτέθηκε με τσεκούρι σε υπαλλήλους.

Πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, αρνείται να μιλήσει στις αρχές σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην πράξη του, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές προκαλώντας ζημιές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί