«Μισαλλοδοξία και λογοκρισία στην ενημέρωση»: Επίθεση Μπογδάνου κατά δημοσιογράφου

Επίθεση κατά της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος μάλιστα αποδοκιμάζει και το μέσο που εργάζεται η δημοσιογράφος «καθώς πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας 984, «να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».

Η επίμαχη ανάρτηση της δημοσιογράφου βέβαια αν παρατηρήσει κανείς ανεφέρεται στο γεγονός ότι ήταν ολιγομελής η παρουσία των «αγανακτισμενων κατοίκων» :15 ατομα σε αντίθεση με αυτή των αλληλέγγυων στα 500 ατομα.

“Πλατεια Βικτωριας τωρα Συγκεντρωση “αγανακτισμενοι κατοικοι” :15 ατομα
Αντισυγκεντρωση οργανωσεων και συλλογικοτητων εξωκοινοβουλευτικης αριστερας και αντιεξουσιαστικου χωρου : περισσοτερα απο 500 ατομα Πολλες διμοιριες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ”.

Καλό θα ήταν ο Κ. Μπογδάνος να αφοσιωθεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και να αφήνει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής της ΝΔ παραβερέθηκε στην πορεία ακροδεξιών στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου μέρος είχε πάρει και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Καταδίκασε η Ανοιχτή Πόλη: «Με την Ελευθερία»

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος στοχοποίησε χτες τη δημοσιογράφο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 Ελευθερία Κουμάντου. Οι αναρτήσεις της σχετικά με την ολιγάριθμη συγκέντρωση ρατσιστικού μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος πλάι στον κ. Κασιδιάρη, δεν ήταν της αρεσκείας του. Η επίθεση είναι σύμπτωμα της αντίληψης που τρέφει ο βουλευτής για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης.

Είναι φανερό ότι οι ακροδεξιές συνάξεις δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα της απουσίας μέριμνας για τη στέγαση και ένταξη των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις δομές φιλοξενίας, ούτε συνεισφέρουν στην υπεράσπιση της ποιότητας της καθημερινότητας στη γειτονιά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοικοι, οι οποίοι θέλουν μια βιώσιμη λύση που να σέβεται την περιοχή τους και τα δικαιώματα των προσφύγων, ήταν ηχηρά απόντες από το ραντεβού του μίσους.

Η μισαλλοδοξία και η λογοκρισία της ενημέρωσης δεν έχουν θέση στη λειτουργία της δημοτικής ραδιοφωνίας. Η ανάγκη των ανθρώπων της πόλης για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα σε μια πόλη ανθρωπιάς είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ανοιχτή Πόλη, όπως οφείλει και κάθε δημοτική παράταξη, θα αντιπαρατεθεί σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης και εργαλειοποίησης ακροδεξιών μισαλλόδοξων ανακλαστικών. Θα αγωνιστούμε να αποκλείσουμε το μίσος από κάθε γειτονιά. Επόμενη στάση Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί