Στο Καστέλλι ο Ν. Ηγουμενίδης για όλα τα θέματα της περιοχής και εν όψει του νέου Αεροδρομίου

Στο Καστέλλι και συγκεκριμένα στα γραφεία της τοπικής κοινότητας Καστελλίου πραγματοποίησε εκτεταμένες συναντήσεις ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και ενόψει της δημιουργίας του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Σκουλούδη και ο τακτικός σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Στάθης Σπανάκης.

Στην εν λόγω σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα παρακάτω ζητήματα:

1) Ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Καστελλίου. Η Πρόεδρος παρουσίασε με εμπεριστατωμένο τρόπο την παρούσα κατάσταση όσον αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Καστελλίου και την αναγκαιότητα ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων. Ο Βουλευτής δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και δεσμεύτηκε να συνδράμει αποφασιστικα από τη θέση που βρίσκεται στην επίλυση του προβλήματος, και σε συνέχεις όλων των απαντήσεων που έχει λάβει από τα αρμόδια Υπουργεία μέχρι σήμερα.

2) Σχέδιο πόλης Καστελλίου. Η Πρόεδρος ανέφερε την ανάγκη θεσμοθέτησης σχεδίου πόλεως του οικισμού Καστελλίου ενόψει και της δημιουργίας του νέου αεροδρομίου, και με τη σειρά του ο Βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης και εφαρμογής ενός ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού για το Δήμο Μινώα Πεδιάδος συνολικά προκειμένου όλη η περιοχή να αναπτυχθεί ισόρροπα σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου και των συναφών με αυτό έργα όπως η διασύνδεση του αεροδρομίου με το νότιο οδικό άξονα, τη διασύνδεση του με το βόρειο οδικό άξονα και τους υπόλοιπους νομούς, την διασύνδεση και ανάπτυξη των οικισμών που γειτνιάζουν με το νέο αεροδρόμιο στους οποίους συγκαταλέγεται το Καστέλλι).

3) Αναβάθμιση-στελέχωση Κέντρου Υγείας Καστελλίου. Όπως ειπώθηκε απαιτείται η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καστελλίου με υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής και της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Υγείας (περιλαμβάνει και το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης). Ο Βουλευτής σημείωσε ότι είναι ενήμερος για τα προβλήματα της Π.Φ.Υ. της τοπικής κοινωνίας του Καστελλίου και των αναγκαιοτήτων που υπάρχουν σε προσωπικό λόγω και της προηγούμενης ιδιότητας του ως Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, και από τη πλευρά του δεσμεύτηκε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Κέντρο Υγείας, 7η ΥΠΕ).

4) Βιολογικός καθαρισμός Καστελλίου. Σύμφωνα με την Πρόεδρο κα. Σκουλούδη δεν υπάρχει πρόβλεψη διασύνδεσης του βιολογικού καθαρισμού του Καστελλίου με τον βιολογικό καθαρισμό του νέου αεροδρομίου (όπως προβλέφθηκε για άλλους όμορους οικισμούς). Ο Βουλευτής ανέφερε ότι το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ίδιος με το προεδρείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Μινώα Πεδιάδος (ΔΕΥΑΜΠ) ενώ σημείωσε ότι προφανώς πρόκειται για παράλειψη η οποία θα πρέπει να διορθωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στο οποίο έχει ήδη κάνει κοινοβουλευτική παρέμβαση καθώς δεν νοείται να μην υπάρχει διασύνδεση του βιολογικού του Καστελλίου με αυτή του νέου αεροδρομίου. Όπως δεσμεύτηκε, το θέμα θα τεθεί εκ νέου στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δοθεί απάντηση αλλά και λύση στους κατοίκους της περιοχής.

5) Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν και το κλειστό γυμναστήριο, ο δρόμος Αποστόλοι-Αγίες Παρασκιές, καθώς και η στήριξη της τοπικής οικονομίας. Σύμφωνα με την Πρόεδρο δεν υπάρχει χώρος ικανός να αθληθούν οι κάτοικοι της περιοχής και ιδιαίτερα οι νέοι ενώ υπάρχει πρόβλημα και με του οδικό δικτύου της περιοχής. Παράλληλα υπάρχει θέμα στήριξης της τοπικής οικονομίας σε συνάρτηση με τα έργα που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να συζητήσει τα ζητήματα αυτά με την Περιφέρεια Κρήτης και τους αρμόδιους φορείς, και σημείωσε ότι είναι δίπλα σε όποιες πρωτοβουλίες υπάρξουν και προτάσεις που αφορούν την οικονομική στήριξη και ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης δεν παρέλειψε να δώσει το παρών και στην τοπική αγορά του Καστελλίου, συνομιλώντας εκτενώς με τους πωλητές αλλά και κατοίκους της περιοχής για όλη την επικαιρότητα και το πλήγμα που δέχεται η τοπική οικονομία λόγω του κορωνοϊού και της ανεπάρκειας των μέτρων της Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί