Εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένας πρακτικός οδηγός για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού δωρεάν από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα χρηστικό και απολύτως απαραίτητο εγχειρίδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του SARS-CoV-2  αποτελεί το βιβλίο με θέμα: «Διαδικασίες καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης  επιφανειών – χώρων – αντικειμένων» που εξέδωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το βιβλίο υπογράφει ο Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης, Υγιεινολόγος M.Sc, Ph.D, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας και ο Δρ. Ελευθέριος Κουφάκης, Χημικός Πολυμερών – Υλικών. Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ και εγκαινιάζει τη Σειρά: Επιστημονική Βιβλιοθήκη των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

«Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγίες καλών πρακτικών και υγειονομικών πρωτοκόλλων  που εδράζονται στις συστηματικές μεθόδους καθαρισμού, απολύμανσης, εξυγίανσης και αποστείρωσης, σύμφωνα όμως και με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να εφαρμόζονται για την επαύξηση της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών και των εργαζομένων, με σκοπό την πρόληψη και προστασία από τις περιβαλλοντικές μολύνσεις», όπως αναφέρουν στον πρόλογό τους οι συγγραφείς. 

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Ε.Ο.Δ.Υ. των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Αρχών Δημόσιας Υγείας, που αποτελούν πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει τις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων Φορέων Δημόσιας Υγείας, σχετικά με τις διαδικασίες του περιβαλλοντικού καθαρισμού και απολύμανσης.

Στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρέστη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  κ. Παύλος Μπαριτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης. 

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Λάμπρος Βαμβακάς εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια, τόσο στους συγγραφείς του βιβλίου Αντώνη Παπαδάκη και Λευτέρη Κουφάκη, όσο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για την έκδοση. Παράλληλα δήλωσε, ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο και έγκυρο οδηγό καλών πρακτικών για την προστασία των εργαζομένων, των επαγγελματιών και του ευρύτερου κοινού έναντι του Κορωνοϊού, την αποτροπή της μετάδοσής του στην Κοινότητα και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Τέτοιες εκδόσεις, όπως επισήμανε ο κ. Βαμβακάς συνεργούν στα μέτρα πρόληψης, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν δραστικά την περιβαλλοντική επιμόλυνση και βελτιώνουν την απόδοση των μέτρων καθαρισμού και απολύμανσης.

Στην ίδια εκδήλωση ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου  κ.  Μανώλης Αλιφιεράκης, επισήμανε ότι «ο αποτελεσματικός περιορισμός της εξάπλωσης της πανδημίας απαιτεί άμεσα μέτρα και ενημερωμένους πολίτες, γι’ αυτό το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε τάχιστα στις νέες συνθήκες, προσφέροντας αυτό το βιβλίο σε όλους τους επιχειρηματίες – μέλη του, σε εργαζόμενους και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να προστατευθεί και να προστατέψει τη δημόσια υγεία.»

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. Γρηγόρης Αβραάμ, τόνισε ότι «είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε επιστημονικούς συνεργάτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι αντέδρασαν γρήγορα, δημιουργήσαν άμεσα εξ αποστάσεως σεμινάρια για τη διαχείριση της πανδημίας και ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, εκδόθηκε αυτό το βιβλίο, βοηθώντας όλες τις επιχειρήσεις να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί