Απίστευτη δήλωση Μητσοτάκη για τον Ερημίτη της Κέρκυρας: «Κάποια στιγμή θα καεί…μόνη σωτηρία το Kassiopi Project» (Βίντεο)

  • 464
  •  
  •  
  •  
  •  
    464
    Shares

Μέχρι και ο γνωστός τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ που διαθέτει μεγάλη έκταση σε κοντινή περιοχή στο νησί, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ανόητο τονίζοντας ότι το εν λόγω πρότζεκτ είναι η “απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή”

Είναι το γνωστό νεοφιλελεύθερο επιχείρημα που καθιστά εν τη γενέσει του καταστροφικό ό,τι αντίκειται στα ιδιωτικά συμφέροντα για να εξασφαλίσουν κέρδη.

“Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε” “θα μείνει μόνο ο ανεμόμυλος” πρόσθεσε κάποιος από το κοινό του. Αυτό το απίστευτο επιχείρημα έφερε ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες του με τους πολίτες. Μιας και θα καεί κάποτε, τουλάχιστον να κάνουμε την επένδυση…

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ιδιωτικά συμφέροντα υπό την προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δρουν εις βάρος της φύσης και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. Γιατί όταν η φύση καταστρέφεται, ή δεν αξιοποιείται προς όφελος των πολιτών, τότε το τίμημα είναι ακριβό και το πληρώνουν αποκλειστικά οι κοινωνίες.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στον τόπο του τουριστικού Kassiopi Project, για την έναρξη των εργασιών δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο πρώτος μάλιστα συνέστησε περιχαρής τους πέντε συμβούλους, οι οποίοι «αποστάτησαν» από την παράταξη του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, επειδή διαφωνούσε για την επένδυση στην Κασσιόπη.

Όσο για τον Χάρη Θεοχάρη, συνέβαλε τα μάλα στην ανάδειξη του ακραιφνούς ιδεολογικού αφηγήματος του πρωθυπουργού για την αναγκαιότητα της ιδιωτικής επένδυσης στην Κέρκυρα, λέγοντας με ενθουσιασμό «Κύριε πρόεδρε, δύο με τρεις υπάλληλοι για κάθε πελάτη που θα έρχεται εδώ».

Όσο για τους διαμαρτυρόμενους και για τους λόγους που αντιστέκονται απέναντι στο έργο και διαδήλωσαν στον τόπο, καμία αναφορά, ουδέν πλάνο προβλήθηκε από τα μπουκωμένα προσφάτως με χρήματα του ελληνικού λαού τηλεοπτικά κανάλια με πρωτοστατούντα την ΕΡΤ.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος, του φυσικού κάλλους της πατρίδας, η  εξυπηρέτηση ισχυρών οικονομικών συμφερόντων εις βάρος του λαού, είναι η ισχυρή πολιτική αντίληψη που διαπνέει το γκουβέρνο Μητσοτάκη και δεν παύει να το αποδεικνύει καθημερινά μετερχόμενο όλα τα μέσα.  

Η αντίθεση του Ρότσιλντ για τον Ερημίτη και ο προσβλητικός χαρακτηρισμός για τον Πρωθυπουργό

Mε όχι κομψό τρόπο ο γνωστός τραπεζίτης Νατ Ρότσιλντ εξέφρασε την αντίθεσή του στο πρότζεκτ που ετοιμάζεται στον Ερημίτη της Κέρκυρας αλλά και για τη στήριξη σ’ αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε tweet, που έχει “καρφιτσωμένο” στη σελίδα του ο Ρότσιλντ χαρακτηρίζει “ανόητο” τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στήριξή του και τονίζει ότι το εν λόγω πρότζεκτ είναι η “απόλυτη περιβαλλοντική καταστροφή”.

Σε κοντινή περιοχή στο νησί ο Ρότσιλντ διαθέτει μεγάλη έκταση και φαίνεται ότι έχει προσωπικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις.

Με πληροφορίες από Αυγή και news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί